Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reichenbach (Task Force) - Στην έξοδο από την κρίση βαδίζει η Ελλάδα - Aναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για επενδύσεις

Reichenbach (Task Force) - Στην έξοδο από την κρίση βαδίζει η Ελλάδα - Aναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για επενδύσεις
To 2014 η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη
"Η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από την κρίση", δήλωσε ο επικεφαλής της Task Force, H. Reichenbach, αναγνωρίζοντας πως η ελληνική οικονομία, μέσα στο 2013, έκανε αποφασιστικά βήματα προς το δρόμο της ανάκαμψης.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του κατά τη διάρκεια του 15ου ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο Reichenbach ανέφερε ότι "η Ελλάδα πέτυχε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν επιτυχώς, ενώ οι τιμές καταναλωτή μειώνονται", προσθέτοντας ότι "χάρη στις θυσίες των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από τη κρίση".
"Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν, αλλά και άλλες προβλέψεις τοποθετούν το 2014 ως τη χρονιά που η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ελλάδα. Επενδύσεις και εξαγωγές αναδεικνύονται ως οι κινητήριες δυνάμεις αυτής της ανάπτυξης", επισήμανε.
Καταλήγοντας τόνισε ότι "υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και αμοιβαία κεφάλαια έρχονται να προσθέσουν στη γενικότερη αίσθηση μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής ανάκαμψης".
Κατά τον Reichenbach "αξιοσημείωτη πρόοδος έχει γίνει από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στην κατεύθυνση της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης