Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στη Βουλή για τη λίστα «Lagarde» ο Στασινόπουλος (ΣΔΟΕ) – Σε πλήρη εξέλιξη οι φορολογικοί έλεγχοι – Υπό εξέταση 266 υποθέσεις

Στη Βουλή για τη λίστα «Lagarde» ο Στασινόπουλος (ΣΔΟΕ) – Σε πλήρη εξέλιξη οι φορολογικοί έλεγχοι – Υπό εξέταση 266 υποθέσεις
Tι υποστήριξε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής
Εκτενής ενημέρωση επί της πορείας ελέγχου της λίστας «Lagarde» παρείχε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος.
Ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ο Στ. Στασινόπουλος υποστήριξε πως στην υπόθεση της λίστας «Lagarde» εμπλέκονται περίπου 1.700 άτομα, αριθμός ο οποίος καθιστά αδύνατο τον έλεγχο από τις κατά τόπους εφορίες.
«Το πρώτο κομμάτι ήταν για τα άτομα που απασχόλησαν την εξεταστική επιτροπή και έπρεπε άμεσα να δοθούν λύσεις. Το δεύτερο κομμάτι ήταν η επεξεργασία στοιχείων για τα υπόλοιπα άτομα» διαμήνυσε, παρουσιάζοντας τα προκαταρκτικά στάδια της έρευνας.
Μέχρι στιγμής, όπως υποστήριξε ο ίδιος, έχουν εκδοθεί από το ΣΔΟΕ 266 εντολές φορολογικού ελέγχου, εκ των οποίων οι 155 βρίσκονται σε προηγμένο στάδιο.
Οι υπόλοιποι 919 λογαριασμοί δεν εμφανίζουν χρηματικό υπόλοιπο, οπότε θα ερευνηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Όπως διαβεβαίωσε, εφεξής η διαδικασία θα αποκτά ταχύτερους ρυθμούς, λόγω των προπαρασκευαστικών διαδικασιών, οι οποίες διασφαλίζουν μία επαρκή υποδομή.
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την κωλυσιεργία τους φορολογικούς ελέγχους, υποστήριξε πως το ΣΔΟΕ πέραν της λίστας «Lagarde» καλείται να εξετάσει και έτερες υποθέσεις.
«Κληθήκαμε από τους δικαστές να ελέγξουμε κάποιο πολιτικό κόμμα, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις… Ξεφεύγουμε από τον αρχικό μας σχεδιασμό» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στον ειδικό ανακριτή η υπόθεση της λίστας Lagarde
Στον Αεροπαγίτη Ειδικό Ανακριτή, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη διαβιβάστηκε η δικογραφία της υπόθεσης της «λίστας Lagarde», στην οποία βασικός κατηγορούμενος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ειδικότερα, ο Ειδικός Ανακριτής ήδη, ξεκίνησε τη μελέτη της δικογραφίας και τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι πρώτες κλήσεις για απολογία.
Μάλιστα, ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδη εξετάζει το ενδεχόμενο ανάληψης των παρεμφερών εκκρεμών δικογραφιών, οι οποίες αφορούν τα μη πολιτικά πρόσωπα.
Δηλαδή πρόκειται για τις υποθέσεις των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη, αλλά και συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης