Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βόμβα από τη Süddeutsche Zeitung - Ξεκίνησε η αρχή του τέλους της τρόικας - Δεν αργεί η κατάργησή της

Βόμβα από τη Süddeutsche Zeitung - Ξεκίνησε η αρχή του τέλους της τρόικας - Δεν αργεί η κατάργησή της
Τρεις οι πιθανές επιλογές για τον μελλοντικό δημοσιονομικό επόπτη των ευρωπαϊκών χωρών
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που προαναγγέλλει την... κατάργηση του θεσμού της τρόικας!
«Οι μέρες της αμφιλεγόμενης τρόικας είναι μετρημένες», αποκαλύπτει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, παρουσιάζοντας την αίσθηση που υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς κορυφώνεται ο έλεγχος των πεπραγμένων της τριμερούς στις χώρες που λαμβάνουν πακέτο διάσωσης.
«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυκλοφόρησε ένα μήνυμα που θα χαροποιήσει τους πολίτες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο... Οι μέρες της τρόικας είναι μετρημένες», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung στο δημοσίευμά της... ένα δημοσίευμα που σίγουρα θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις...
«Οι τρεις κύριοι με τα μαύρα κουστούμια. Πρόκειται για τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που στα μάτια των πολιτών του Νότου ευρωπαϊκού Νότου θεωρούνται ως οι πραγματικοί υπαίτιοι της οικονομικής μιζέριας. Στο Στρασβούργο έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση του ρόλου της τρόικας με τη μετάβαση ενδεχομένως σε ένα διάδοχο μοντέλο....», σπεύδει να επισημάνει η εφημερίδα.
Στο άρθρο της φιλοξενούνται δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, ο οποίος αποκαλύπτει ότι γίνονται σκέψεις για τρεις εναλλακτικές σε σχέση με ένα διάδοχο μοντέλο της τρόικας. «Την εργασία της τρόικας στο μέλλον θα την αναλάβει είτε το ΔΝΤ μόνο του, είτε η Κομισιόν μόνη της, είτε ο ESM».
Το δημοσίευμα αποκαλύπτει επίσης ότι υπάρχει έκθεση της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία περιλαμβάνονται τρόποι για το πώς θα γίνει πιο διαφανής και πιο δημοκρατικός ο δημοσιονομικός έλεγχος. Η σχετική απόφαση για το διάδοχο μοντέλο της τρόικας θα ληφθεί το αργότερο το ερχόμενο φθινόπωρο, κατά τη γερμανική εφημερίδα, όταν η ΕΚΤ αναλάβει την εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης.
Η τελική απόφαση βρίσκεται στη δικαιοδοσία των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνο προτάσεις μπορεί να καταθέσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης