Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιχορηγήσεις 17,8 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις στην Κρήτη το 2013

Επιχορηγήσεις 17,8 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις στην Κρήτη το 2013
Αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης
Επιχορηγήσεις περί τα 17,8 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν και δόθηκαν σε 161 επιχειρήσεις της Κρήτης μέσα στο 2013, στο πλαίσιο υλοποίησης του αναπτυξιακού νόμου.
Η έγκριση και καταβολή των επιχορηγήσεων, επισήμανε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης, στην αύξηση της απασχόλησης, στην προώθηση της τεχνολογικής αλλαγής και της καινοτομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα την επίτευξη της περιφερειακής σύγκλισης.
Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, η περιφέρεια Κρήτης βγαίνει μπροστά καθώς μέσα από τις χρηματοδοτήσεις αυτές και την παράλληλη ένταξη 1.464 κρητικών επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης με περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, αναφερόμενος στην υλοποίηση του αναπτυξιακού νόμου στην Κρήτη από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, τη χαρακτήρισε επιτυχημένη, τονίζοντας την καλή συνεργασία με τους επενδυτές, οι οποίοι «αποτελούν τη συνέχεια για πρόσθετες επενδύσεις στο νησί, ειδικά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι η "ραχοκοκαλιά" της κρητικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης