Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΒ - «Πολιτική δειλία» η μη αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας

tags :
ΣΕΒ - «Πολιτική δειλία» η μη αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας
Λιγότερη παρουσία του κράτους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος τόνισε ότι το κράτος δεν είναι φιλικό στην επιχειρηματικότητα
«Πολιτική δειλία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τη μη αντιμετώπιση του θέματος του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, ενώ ζήτησε λιγότερη παρουσία του κράτους, επισημαίνοντας ότι δεν είναι φιλικό στην επιχειρηματικότητα.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημόσια Τηλεόραση και ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι «φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού», για να προσθέσει ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες, κυρίως προς την κατεύθυνση των αλλαγών που θα δημιουργήσουν σιγουριά, αισιοδοξία και ένα καλό περιβάλλον για τον κάθε Έλληνα.
Παράλληλα, ζήτησε «λιγότερη παρουσία του κράτους», σημειώνοντας οτι δεν είναι φιλικό στην επιχειρηματικότητα, ενώ τόνισε την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας των υπουργείων και των νομοθεσιών προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δράση και κατ’ επέκταση ο ανταγωνισμός.
Όπως επισήμανε ο κ. Δασκαλόπουλος, ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα λειτουργεί και δεν υπάρχουν ολιγοπώλια, ενώ τόνισε ότι θέση του ΣΕΒ είναι ότι όλες οι αγορές πρέπει να είναι απολύτως ανοικτές στον ανταγωνισμό.
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα των απολύσεων σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία έχει τελειώσει και συμπλήρωσε ότι αυτό είναι το τελευταίο που θέλουν να κάνουν οι επιχειρήσεις.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ ως προς το θέμα της μείωσης του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, χαρακτηρίζοντας πολιτική δειλία τη μη αντιμετώπισή του.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «το ενεργειακό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα. Νομίζω ότι το μόνο εμπόδιο είναι η πολιτική δειλία. Δεν ξέρω πώς καταφέρνουν οι πολιτικοί να γίνουν πιο τολμηροί. Αλλά, αυτό είναι που χρειαζόμαστε».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η βιομηχανία δεν μπορεί να πληρώνει ακριβότερο ρεύμα από τους απλούς καταναλωτές» και πως τέτοια ζητήματα έχουν ήδη λυθεί στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης