Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Από το 2016 σε πλήρη λειτουργία οι Mονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Από το 2016 σε πλήρη λειτουργία οι Mονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων
Εν εξελίξει βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα 12 διαφορετικά έργα ΣΔΙΤ, που θα ξεπερνούν το 40% της επικράτειας και το 55% του πληθυσμού, σημείωσε ο υπουργός
Στην πλήρη λειτουργία των Μονάδων Διαχείρισης Αποβλήτων από το 2016 στοχεύει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, σε  ημερίδα με θέμα «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων και Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων», που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα Εθνικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων και Πρόληψης.
Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη 12 διαφορετικά έργα ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα, που θα ξεπερνούν το 40% της επικράτειας και το 55% του πληθυσμού.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «το στοίχημα όλων μας είναι από ουραγός της Ευρώπης, να γίνουμε ένα διεθνές θετικό παράδειγμα. Όχι μόνον διότι είναι ανεπίτρεπτο να απειλείται η Ελλάδα με καταδίκες και να απειλείται ο έλληνας φορολογούμενος με πρόστιμα λόγω παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας, αλλά γιατί η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας από κάθε άποψη».
Πρόσθεσε ακόμη ότι ήδη καταγράφονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Μακεδονία και τις Σέρρες υπάρχουν ήδη ανάδοχοι έργων.
Το έργο της Δυτικής Μακεδονίας έλαβε διεθνή διάκριση από το περιοδικό «World Finance» ως το καλύτερο για το 2013 στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ στην Περιφέρεια της Αττικής βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχων.
Όσον αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ότι ήταν η τελευταία που εντάχθηκε στα έργα ΣΔΙΤ, ενώ για την Περιφέρεια Ηπείρου σημείωσε ότι το έργο εξελίσσεται γρήγορα και είναι θέμα λίγου χρόνου η ανάδειξη αναδόχου και εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης