Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg - H τρόικα δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014 - Ανησυχούν οι ξένοι πως oι μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν ποτέ

Bloomberg - H τρόικα δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014 - Ανησυχούν οι ξένοι πως oι μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν ποτέ
Τι δηλώνουν Royal Bank of Scotland και Berenberg Bank
Αντιμέτωπο με τις αντιρρήσεις των δανειστών βρίσκεται το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να επιχειρήσει την επιστροφή της στις αγορές κατά το τρέχον έτος, 2014.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, παρουσιάζοντας μάλιστα και τον λόγο για τον οποίο οι δανειστές αντιδρούν στα ελληνικά σχέδια για επάνοδο στις αγορές φέτος.
Όπως εξηγεί, οι ξένοι θεωρούν πως αν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές, αυτόματα θα χαλαρώσει τις προσπάθειες στην κατεύθυνση ανάταξης της οικονομίας.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια το Bloomberg, η τρόικα ανησυχεί πως η Αθήνα μπορεί να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, αν επιχειρήσει να παρεκκλίνει από τους όρους του οικονομικού προγράμματος που ακολουθεί.
"Η τρόικα πλέον αντιλαμβάνεται το εξής: Όταν η Ελλάδα είχε έλλειμμα 10%, η τρόικα είχε όλη τη διαπραγματευτική δύναμη και επέμενε για την εφαρμογή της λιτότητας, όχι τόσο για την ανάγκη υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Μια επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να σημάνει το εξής: Ορισμένες από τις πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις μπορεί να μην εφαρμοστούν ποτέ", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Royal Bank of Scotland.
"Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν με άκρως  ικανοποιητικό τρόπο. Ένα placement (2 με 5 έτη) δεν θα είναι πρόβλημα αν συνοδεύεται από λογικές αποδόσεις, αν δεν συμβεί τίποτα κακό στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα μια τυχόν κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού", δηλώνει από την πλευρά του ο Holger Schmieding, επικεφαλής αναλυτής της Berenberg Bank.

Τι ανέφερε πρόσφατα το bankingnews.gr

Παρασκηνιακές διεργασίες για έκδοση 5ετούς ομολόγου με private placement από το Ελληνικό Δημόσιο - Επιτόκιο 5,5% και ενεργή στήριξη από BlackRock

Η έκδοση θα είναι ύψους 2,5-3 δις. ευρώ και στόχος είναι να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2014

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες πραγματοποιούνται με στόχο να εκδοθεί 5ετές ομόλογο με private placement από το Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 5,5% και με ενεργή στήριξη από την BlackRock.
Δεν είναι σαφές εάν η BlackRock θα έχει το ρόλο του αναδόχου ή θα έχει άμεση εμπλοκή στην κάλυψη του private placement.
Στόχος του σχεδίου είναι η Ελλάδα να υλοποιήσει ομολογιακή έκδοση 5ετούς διάρκειας με επιτόκιο 5,5%.
Να σημειωθεί ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 6,61% και το spread στις 507 μονάδες βάσης.
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ομολογιακή έκδοση, εφόσον προχωρήσει, για λόγους πολιτικούς και σημειολογικούς παραμονές των ευρωεκλογών, για να καταδείξει ότι οι ξένοι επενδυτές εμπιστεύονται το ελληνικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης