Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παράθυρο για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής ανοίγει το ΥΠΟΙΚ - Πιθανή έναρξη των διαβουλεύσεων με την τρόικα τον Σεπτέμβριο

Παράθυρο για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής ανοίγει το ΥΠΟΙΚ - Πιθανή έναρξη των διαβουλεύσεων με την τρόικα τον Σεπτέμβριο
Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων δίνει τη δυνατότητα συζητήσεων με τους δανειστές για τη μείωση των φόρων
Δεν αποκλείει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής που ασκείται στην Ελλάδα, από το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της έναρξης από τον Σεπτέμβριο σειράς διαβουλεύσεων με την τρόικα με στόχο τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής που υιοθετείται.
Το ίδιο στέλεχος δεν απέκλεισε ταυτόχρονα και το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων δίνει τη δυνατότητα συζητήσεων με τους δανειστές για τη μείωση των φόρων.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, υψηλότερο του στόχου αποδείχθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα για το πρώτο τετράμηνο του 2014.
Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο τετράμηνο του 2014, στα 1,048 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 306 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 742 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης