Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Κόλαση» με την τρόικα από τον Σεπτέμβριο - Επαναφορά των πιέσεων για ομαδικές απολύσεις και λύση του ασφαλιστικού

tags :
«Κόλαση» με την τρόικα από τον Σεπτέμβριο - Επαναφορά των πιέσεων για ομαδικές απολύσεις και λύση του ασφαλιστικού
Ο δεύτερος γύρος των προαπαιτούμενων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 7 Αυγούστου με σημείο-κλειδί την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ
Σκληρό φθινόπωρο με νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, επαναφορά των πιέσεων για τις ομαδικές απολύσεις και αποφάσεις για το Ασφαλιστικό επιφυλάσσει η τρόικα στην κυβέρνηση.
Η τριμερής πιάνει δουλειά την επόμενη Τετάρτη 9 του μηνός για έναν δεκαήμερο γύρο γνωριμίας με τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οπως αναφέρει σε δημοσιεύμα του το Βήμα, θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο για την κρίσιμη αξιολόγηση που αποτελεί το «εισιτήριο» για να μπει στο τραπέζι το σημαντικό για τη χώρα ζήτημα ρύθμισης του χρέους.
«Η ανησυχία μας είναι η εξής. Αν η προηγούμενη αξιολόγηση χρειάστηκε δέκα μήνες για να ολοκληρωθεί, πόσο θα χρειαστεί η επόμενη που έχει τα πιο δύσκολα θέματα, δεδομένου ότι τελειώνει το πρόγραμμα;» λέει στο «Βήμα» έμπειρο στέλεχος της τρόικας που εκφράζει έντονο προβληματισμό για τις «δεκάδες ανεκτέλεστες δράσεις» που αρχίζουν και πάλι να σωρεύονται.  
Ο δεύτερος γύρος των προαπαιτούμενων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 7 Αυγούστου με σημείο-κλειδί την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ.
Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται η νομοθεσία για τη συγχώνευση όλων των επικουρικών ταμείων υπό το ΕΤΕΑ και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από 1/1.2015 για όσα Ταμεία δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ.
Η πλήρης υλοποίηση των προαπαιτούμενων, εκτός από τη δεύτερη υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ, θα «ξεκλειδώσει» και την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ από επιστροφές κερδών ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης