Τελευταία Νέα
old

«Πακέτο» μέτρων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη φορολογία και την ενέργεια κατέθεσε ο ΣΕΒ στον πρωθυπουργό

tags :
«Πακέτο» μέτρων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη φορολογία και την ενέργεια κατέθεσε ο ΣΕΒ στον πρωθυπουργό
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η διαχείριση των μη ευπηρετούμενων δαενίων των ελληνικών επιχειρήσεων 
Πακέτο προτάσεων για τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας, κατέθεσε στο υπόμνημά του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Θ. Φέσσας.
Όσον αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο ΣΕΒ εστιάζει στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι εκ των ων ουκ άνευ για την αποκατάσταση της ρευστότητας και της ομαλότητας στην αγορά.
Οι όροι και οι μέθοδοι με τους οποίους θα γίνει η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι εξαιρετικά κρίσιμοι γιατί θα διαμορφώσουν τη φυσιογνωμία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Όσον αφορά τη φορολογία ο ΣΕΒ ζήτησε εκλογίκευση συντελεστών και κατέθεσε τέσσερις προτάσεις:
-Την ανασύσταση της Επιτροπής Διαβούλευσης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (όταν ήταν ενιαίο) για πρόληψη και αντιμετώπιση φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων της αγοράς.
-Την επιλογή ανεξάρτητου φορέα ερμηνείας της φορολογικής νομοθεσίας.
-Τη διατήρηση του φορολογικού πιστοποιητικού.
-Την παράταση του χρόνου μεταφοράς ζημιών για φορολογικούς σκοπούς, εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης.

Τρία αιτήματα για τη Βιομηχανική πολιτική:
- Την κατάρτιση σχεδίων ανά υπουργείο με βάση τις προβλέψεις του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στις 20 Μαϊου.
- Την οριζόντια δομή της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής εντός του υπουργείου Ανάπτυξης, σε στενή συνεργασία με το πρωθυπουργικό γραφείο
- Να προχωρήσουν τα μέτρα ενίσχυσης της καινοτομίας με τη δημιουργία Δικτύου Ανάπτυξης Καινοτομίας και τη συνεργασία επιχειρήσεων, ερευνητικών οργανισμών και δημοσίου

Ενέργεια
Όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική, ο ΣΕΒ κατέθεσε δύο αιτήματα και ειδικότερα την κατ' ελάχιστον υλοποίηση των μέτρων που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος τον Φεβρουάριο και την αναβίωση / αναβάθμιση της Επιτροπής Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής.

Εργασιακά
Στα εργασιακά θέματα η διοίκηση του ΣΕΒ επανέλαβε πως είναι επιτακτική ανάγκη η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
Στον σύνδεσμο θεωρούν πως για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο δεν αρκούν οι επιτόπιοι έλεγχοι αλλά χρειάζεται πλέγμα εργαλείων (με αξιοποίηση της τεχνολογίας) για διασταυρώσεις μεταξύ αρχών των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών κ,λπ.
Το δεύτερο αίτημα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων συνδέεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναβίωση της υποχρεωτικής διαιτησίας.
Σχετικά τη νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που υποσχέθηκε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, υπάρχουν σαφείς μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες όμως, προσκρούουν στην κατάρρευση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης