Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ξανά ο Juncker στην Αθήνα – Ο Σαμαράς προσπαθεί να αποτρέψει την πολιτική πανωλεθρία με έξοδο από το μνημόνιο

Ξανά ο Juncker στην Αθήνα – Ο Σαμαράς προσπαθεί να αποτρέψει την πολιτική πανωλεθρία με έξοδο από το μνημόνιο
Ο Juncker για 3η συνεχόμενη φορά έρχεται στην Ελλάδα για να στηρίξει τον Σαμαρά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ...
Η έξοδος της Ελλάδος από το μνημόνιο είναι ξεκάθαρα η νέα στρατηγική της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά του έλληνα πρωθυπουργού ώστε να αποτρέψει την έντονη πολιτική φθορά που έχει υποστεί η ΝΔ και συνολικά η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η έλευση για 3η φορά του Juncker του νέου επικεφαλής της Commission στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η στρατηγική της ΝΔ και του Σαμαρά είναι μέσω από ένα επικοινωνιακό μπαράζ, ανακοινώσεων αναφορών και δηλώσεων κορυφαίων αξιωματούχων, να παρουσιαστεί ότι τα μνημόνια βαίνουν προς το τέλος τους.
Η στρατηγική της κυβέρνησης στηρίζεται στους εξής άξονες.
1)Επικοινωνιακή στρατηγική στα όρια της προπαγάνδας ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια.
2)Μετά τα stress tests ενεργοποίηση της διαδικασίας με την Τρόικα επαναξιολόγησης του χρέους ώστε η Ελλάδα να λάβει πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους, υιοθετώντας λύσεις που μόνο βιώσιμο δεν θα καταστήσουν το χρέος.
3)Θα υπάρξουν το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης Moody’s και κυρίως Fitch.
4)Στα stress tests των τραπεζών αυτό που θέλει να διασφαλίσει η κυβέρνηση είναι ότι δεν θα χρειαστούν το κεφαλαιακό απόθεμα των 11,4 δισεκ. ευρώ και όποιες ανάγκες προκύψουν θα καλυφθούν πλήρως από τις τράπεζες.
5)Το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε έκδοση 18μηνων εντόκων γραμματίων και 7ετούς ομολόγου.
6)Για την ώρα όλα τα μεγάλα θέματα όπως π.χ. το ασφαλιστικό παγώνουν, ώστε να μην πληγεί περισσότερο η ήδη τρωθείσα εικόνα της κυβέρνησης.
Ο Σαμαράς έστειλε ένα πολύ καθαρό μήνυμα στην Merkel και στους ευρωπαίους «ή με στηρίζετε ή έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας χάος»
Έτσι εξηγείται η παρουσία η 3η κατά σειρά του Juncker στην Ελλάδα την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου για να στηρίξει τον Σαμαρά στο σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από τα μνημόνια και να αποτρέψει την πολιτική καταστροφή του Σαμαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης