Τελευταία Νέα
Οικονομία

M. Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ελλάδα έχει ακόμα ανάγκη την στήριξη της Ευρώπης, όχι όμως με τον ίδιο μηχανισμό

M. Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ελλάδα έχει ακόμα ανάγκη την στήριξη της Ευρώπης, όχι όμως με τον ίδιο μηχανισμό
O Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή της Ευρώπης, όχι όμως με τον ίδιο μηχανισμό εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα ο Sapin ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες, και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να της το αναγνωρίζουμε».
«Παράλληλα, νομίζω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Όχι με τον ίδιο τρόπου που το κάνουμε σήμερα, όχι με τον ίδιο μηχανισμό. Πάντως η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να τη στηρίζει», δήλωσε ακόμη ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας σαφώς τις προθέσεις και τις προσδοκίες των εταίρων της Ελλάδας στην ΕΕ.
Οι δηλώσεις του Sapin προϊδεάζουν για τα σενάρια που επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την «επόμενη μέρα» στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr στο σημερινό Εurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τα σχέδια των Ευρωπαίων για την γραμμή προληπτικής στήριξης, στην οποία θα ενταχθεί από το 2015 η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης