Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόλαφος για την Ελλάδα η έκθεση του ΟΟΣΑ - Οι συνθήκες για καινοτομία δεν είναι ευνοϊκές - Eξαρτημένη από το κράτος η χρηματοδότηση της έρευνας

Κόλαφος για την Ελλάδα η έκθεση του ΟΟΣΑ - Οι συνθήκες για καινοτομία δεν είναι ευνοϊκές - Eξαρτημένη από το κράτος η χρηματοδότηση της έρευνας
Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι το ελληνικό ερευνητικό σύστημα παραμένει απομονωμένο σε μεγάλο βαθμό από τον παραγωγικό τομέα
Την ανάγκη να σημειωθούν διαρθρωτικές βελτιώσεις στο σύνολο του συστήματος παραγωγής καινοτομιών στην Ελλάδα επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, στην έκθεση "Science, Technology and Industry 2014" που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ΟΟΣΑ, οι ευρύτερες συνθήκες για καινοτομίες στην Ελλάδα απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ευνοϊκές, λόγω έλλειψης κεφαλαίων ανάληψης επενδυτικών κινδύνων (venture capital).
Παράλληλα, υπογραμμίζονται οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει τις συνθήκες προώθησης καινοτομιών ως μέσο για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα σημειώνεται υστέρηση όχι μόνο των συνολικών επενδύσεων στην τεχνολογία, αλλά και ειδικότερα των ιδιωτικών επενδύσεων για έρευνα από τις ελληνικές επιχειρήσεις, πράγμα που καθιστά την χρηματοδότηση της έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα εξαρτημένη σε δυσανάλογο βαθμό από το κράτος και άλλους δημόσιους φορείς, σε σχέση με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ.
Από την άλλη, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι το ελληνικό ερευνητικό σύστημα παραμένει απομονωμένο σε μεγάλο βαθμό από τον παραγωγικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης