Τελευταία Νέα
Οικονομία

Rheinmetall: Πληρώσαμε μίζες στην Ελλάδα, παραδέχτηκε η γερμανική αμυντική βιομηχανία

Rheinmetall: Πληρώσαμε μίζες στην Ελλάδα, παραδέχτηκε η γερμανική αμυντική βιομηχανία
Με αυτές τις μίζες διασφαλίστηκε σύμβαση 150 εκατ. ευρώ με την ελληνική κυβέρνηση για την παροχή αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος αεράμυνας μικρού βεληνεκούς ASRAD
«Κάναμε λάθη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη», παραδέχτηκε στο δικαστήριο της Βρέμης, ο πρόεδρος της Rheinmetall, Armin Papperger, αποδεχόμενος πλήρως τις κατηγορίες για καταβολή μιζών στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, η εταιρεία παραδέχτηκε πως μέσω του αντιπροσώπου της στην Ελλάδα, Πάνο Ευσταθίου, πλήρωσε μίζες ύψους 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, με στόχο να διασφαλίσει την συμφωνία για τα αντιαεροπορικά συστήματα Asrad.
Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο, πως η συμφωνία τελικά επιτεύχθηκε, με το ύψος της σύμβασης να αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.
Το πρόστιμο που επέβαλε η εισαγγελία της Βρέμης για το αδίκημα, ανέρχεται σε 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προχώρησε σε συμβιβασμό με την εισαγγελία της Βρέμης και αποδέχτηκε το πρόστιμο.
Αναλυτικότερα, η εισαγγελία της Βρέμης έκρινε ένοχη την θυγατρική της Rheinmetall, Rheinmetall Defence Electronics, καθώς «απέτυχε να εντοπίσει και να σταματήσει ύποπτες πληρωμές με αποδέκτες εμπορικούς εταίρους, λόγω ανεπαρκών εσωτερικών ελέγχων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης