Τελευταία Νέα
old

Schulz και Macron κατά της Merkel για τις απειλές περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

tags :
Schulz και Macron κατά της Merkel για τις απειλές περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Ανεύθυνες οι συζητήσεις περί Grexit, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Επίθεση στην Καγκελάριο Merkel για τις απειλές περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Emmanuel Macron τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός ευρώ.
Για «ανεύθυνες εικασίες» περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την καγκελάριο Merkel ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Οι συζητήσεις και οι ανεύθυνες εικασίες πάνω σε σενάρια του 'Grexit' δεν βοηθούν αληθινά» υπογράμμισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.
«Πρέπει να είναι σαφές για όλους: δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ. Οι αυθαίρετες συμβουλές, οι οποίες δίνουν στους ανθρώπους στην Ελλάδα το αίσθημα ότι δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν με την ψήφο τους για το μέλλον τους, αλλά οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, σπρώχνουν ίσως ακόμη και τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά ριζοσπαστικών δυνάμεων» εκτιμά ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
"Η Ελλάδα έχει τη θέση της στην Ευρωζώνη, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνησή της", η οποία όμως "οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ", επισημαίνει ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Emmanuel Macron, σε συνέντευξή του στη στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Les Echos.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο γάλλος υπουργός δηλώνει ότι το σχέδιο βοήθειας που εφαρμόζεται από την τρόικα μπορεί "ακόμη να εξελιχθεί, όμως, υπό τον ρητό όρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις αναγκαίες οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης