Τελευταία Νέα
Οικονομία

Noyer (EKT): Πιθανή η αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων

Noyer (EKT): Πιθανή η αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων
"Η Ελλάδα δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης"
Παράθυρο αναβολής της αποπληρωμής των ομολόγων της Ελλάδας, τα οποία λήγουν τον προσεχή Μάρτιο, «αφήνει» ο C. Noyer, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Ηandelsblatt» κατέστησε πιθανή την αναστολή της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες, θεωρούμε πως το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων είναι το πλέον κατάλληλο. Ωστόσο, άπτεται στις δύο πλευρές - τους δανειστές και τους δανειζόμενους - προκειμένου να καταστεί εφικτή η αναδιαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως η αποπληρωμή των συγκεκριμένων ομολόγων αποτέλεσε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, κατέστησε πιθανή και τη μείωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως «οποιαδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αποτελεί την ύστατη επιλογή».
Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ο C. Noyer επισήμανε πως η Ελλάδα δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία εκτιμάται πως θα συντελεστεί στις 22 Ιανουαρίου.
«Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μικρό, εν συγκρίσει με το ερώτημα του πότε πρέπει να επεκταθεί η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται, πως η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ θα διεξαχθεί στις 22 Ιανουαρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν τις ελληνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης