Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure (ΕΚΤ): Η Ελλάδα να συνεχίσει να σέβεται τις συμφωνίες - Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις

tags :
Coeure (ΕΚΤ): Η Ελλάδα να συνεχίσει να σέβεται τις συμφωνίες - Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις
Κατηγορηματικό "όχι" στην επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ από τον Coeure
Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τις συμφωνίες εξέφρασε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Coeure υποστήριξε ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες του παιχνιδιού», υπογραμμίζοντας ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιμηκύνει τη διάρκεια των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχει.
«Αυτό θα ήταν σαν να παραχωρούμε ένα δάνειο στην Ελλάδα και αυτό απαγορεύεται από τις συνθήκες», ανέφερε ο Coeure, ο οποίος έχει ήδη απορρίψει κάθε σενάριο περί «κουρέματος» των ελληνικών τίτλων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των διμερών δανείων στήριξης που έχουν παραχωρήσει οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, ο Coeure απέφυγε να πάρει θέση, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή ανήκει στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών.
Σύμφωνα με τον Coeure κάθε απόφαση για το ελληνικό χρέος θα πρέπει να έχει ως στόχο τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
«Πιθανώς θα υπάρχουν διαφορετικές μεταρρυθμίσεις από αυτές που περιμένουμε, με δεδομένο ότι τώρα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση.
Αλλά πρέπει να είμαστε σταθεροί: Η χώρα ακόμα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο Coeure, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού.
Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη πρέπει να αποδεχτεί τη δημοκρατική αλλαγή στην Αθήνα, ακόμα κι αν βασίζεται σε πολιτικές που είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες», τόνισε ο Coeure.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης