Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πληροφορίες για επιστολή Juncker στον Βαρουφάκη - Τι προτείνει στην Ελλάδα - Άγνοια δηλώνει η Κομισιόν

Πληροφορίες για επιστολή Juncker στον Βαρουφάκη - Τι προτείνει στην Ελλάδα - Άγνοια δηλώνει η Κομισιόν
Μήνυμα Juncker στον Τσίπρα: Μην υποθέτεις ότι η Ευρωζώνη θα δεχθεί το σχέδιό σου!
Τις προτάσεις του στην ελληνική κυβέρνηση για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, φέρεται να κατέθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker, με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Γι. Βαρουφάκη.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς σήμερα στις Βρυξέλλες να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποστολή επιστολής προς την Αθήνα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J.C. Juncker δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σε σχέση με την ύπαρξη ανάλογης επιστολής.
Επισήμανε μάλιστα ότι οι διαβουλεύσεις της Κομισιόν, τόσο με την ελληνική πλευρά όσο και με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, είναι συνεχείς και ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Μήνυμα Juncker στον Τσίπρα: Μην υποθέτεις ότι η Ευρωζώνη θα δεχθεί το σχέδιό σου!
Μήνυμα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στέλνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου και τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.
Ο Juncker συμβούλεψε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην υποθέσει ότι η ευρωζώνη θα δεχθεί απλώς το σχέδιο της Ελλάδας και τις υποσχέσεις του Αλ. Τσίπρα.
Σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ο Juncker τόνισε ότι ο Τσίπρας διασκέδασε τις ανησυχίες των Βρυξελλών, μόνο εν μέρει, όπως μεταδίδει το Reuters.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση Ευρωπαίου αξιωματούχου, μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Αλ. Τσίπρα.
O κλοιός γύρω από τη νέα κυβέρνηση σφίγγει, στον απόηχο και των προγραμματικών δηλώσεων του Αλ. Τσίπρα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση του μνημονίου και να υποχωρήσει από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης