Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα πρόταση για την Ελλάδα συζήτησαν Βαρουφάκης - Dijsselbloem εν όψει Eurogroup

Νέα πρόταση για την Ελλάδα συζήτησαν Βαρουφάκης - Dijsselbloem εν όψει Eurogroup
Η εφαρμογή του 70%, ή ακόμη και του 50%, των μέτρων του σημερινού προγράμματος θα μπορούσε να αρκεί
Τις νέες προτάσεις που βρίσκονται επί τάπητος, για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, αξιωματούχοι των Βρυξελλών και άλλων χωρών της Ευρωζώνης παρουσίασαν μία νέα πρόταση, η οποία θα συμβιβάζει την απαίτηση των πιστωτών της Ελλάδας για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος και την άρνηση της Αθήνας να την αποδεχθεί.
Σύμφωνα με το σχέδιο, «η τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα θα μπορούσε να διασπαστεί σε μικρότερες δόσεις και να εκταμιεύεται τους επόμενους μήνες με την υλοποίηση διαφορετικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών περικοπών».
Ένας Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η εφαρμογή του 70%, ή ακόμη και του 50%, των μέτρων του σημερινού προγράμματος θα μπορούσε να αρκεί, εφόσον υπάρχει το σωστό μείγμα και ευρεία συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς και οικονομικούς στόχους.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες για την επίτευξη συμφωνίας είναι ο όρος της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς στόχους.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Οι δύο άνδρες εισήλθαν στον χώρο του Συμβουλίου χωρίς να προβούν σε δηλώσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

(Πρώτη ενημέρωση 16 Φεβρουαρίου 2015, 13:22)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης