Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να μην προχωρά σε μονομερείς ενέργειες - Διαβουλεύσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Dijsselbloem: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να μην προχωρά σε μονομερείς ενέργειες - Διαβουλεύσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες
Ελλάδα και Eurogroup συμφώνησαν να ξεκινήσουν την Τετάρτη οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, επανέλαβε, σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, απευθυνόμενος στην Ελλάδα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του Eurogroup.
Δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο, τόνισε ο Dijsselbloem, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως Ελλάδα και Eurogroup συμφώνησαν να ξεκινήσουν την Τετάρτη οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο.
Τεχνικές ομάδες θα βρεθούν και στην Αθήνα, έσπευσε να τονίσει ο πρόεδρος του Eurogroup και παρά το γεγονός πως η Ελλάδα επιμένει πως οι διαβουλεύσεις θα γίνονται στις Βρυξέλλες.
Δεν θα υπάρξουν μονομερείς κινήσεις από την Ελλάδα, αφού έχει δεσμευθεί για αυτό η Αθήνα, έσπευσε να τονίσει, στη συνέχεια, ο Dijsselbloem.
Συζητήσαμε για τις μεταρρυθμίσεις και για την τόνωση των επενδύσεων, πρόσθεσε.
Οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, στέλνοντας προφανώς αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα.
Όπως τόνισε στη συνέχεια ο Dijsselbloem, η επιστολή του Γ. Βαρουφάκη περιελάμβανε το βασικό προσανατολισμό των μεταρρυθμίσεων.
Οι προτάσεις της Ελλάδας είναι καλοδεχούμενες, πρόσθεσε, για να επισημάνει πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το νέο πρόγραμμα.
Πρέπει να παραμείνουν οι οικονομικοί και μισθολογικοί στόχοι, τόνισε.
Μάλιστα ο Dijsselbloem έσπευσε να διαμηνύσει πως δεν υπάρχει εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Ελλάδας, επομένως δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκταμίευσης.
Όταν υπάρξει συμφωνία και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τότε μπορεί να υπάρξει μία σταδιακή εκταμίευση των χρημάτων, σημείωσε.
Έχουμε χάσει πάρα πολύ χρόνο, επανέλαβε, ενώ σημείωσε στο ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.
Ορισμένα στελέχη των θεσμών πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα, κατέστησε σαφές.
Πρώτα η συμφωνία και η εφαρμογή της και μετά η εκταμίευση των δόσεων, ανέφερε εκ νέου.
Πρέπει να βιαστούμε, έχουμε μόλις 4 μήνες μπροστά μας, τόνισε, ενώ αδειάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την Αθήνα, σχολίασε πως "δεν ξέρω γιατί χάσαμε δύο εβδομάδες...".
Δεν μιλήσαμε για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας, αφού βασιζόμαστε στη συμφωνία του προηγούμενου Eurogroup, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης