Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Οι δηλώσεις ότι δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, είχαν σκοπό να καθησυχάσουν τις αγορές

Bloomberg: Οι δηλώσεις ότι δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, είχαν σκοπό να καθησυχάσουν τις αγορές
Ο Dijsselbloem είπε ότι «εάν συνεχίσουμε έτσι τότε θα έχουμε πραγματικό πρόβλημα» αποκαλύπτοντας ότι σε αυτή τη βάση συζητήθηκε το περίφημο plan B
Οι δηλώσεις Moscovici κι άλλων Ευρωπαίων υπουργών οτι δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, έγιναν για να καθησυχάσουν τις  αγορές και να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι «το παιχνίδι τελείωσε» υποστηρίζει το Bloomberg.
Ό
πως αναφέρει σε δημοσίευμα του, η άρνηση της Ευρωπαίων να συντάξουν σχέδιο ώστε να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, έχει θορυβήσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης όμως, αποφεύγεται η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο αυτό για να μην δωθεί τέτοιο μήνυμα στις αγορές.
Σύμφωνα με τον Σλοβένο υπουργό οικονομικών  Dusan Mramo ζητήθηκε  από τους 19 υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας να σκεφτούν το ενδεχόμενο ενός «plan B» σε περίπτωση που αποτύχουν οι συζητήσεις με αρκετούς ακόμη υπουργούς να εκφράζουν την ίδια άποψη σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους.
«Αυτό που ουσιαστικά συζήτησα ήταν τι θα κάνουμε σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, εγκαίρως, ώστε να βελτιώσει τη ρευστότητα της» υποστήριξε ο Σλοβένος υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «ένα plan B μπορεί να είναι οτιδήποτε».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα αγωνίζεται να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ενώ η κυβέρνηση της έχει αποτύχει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ανακινήσει την οικονομία της.
«Το Φεβρουάριο οι υπουργοί Οικονομικών έδωσαν περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση έως τον Ιούνιο για να ολοκληρώσει τη συμφωνία ενώ αναμένουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί η ελληνική πλευρά, έως το τέλος Απριλίου» υποστηρίζει λέγοντας οτι  η συνάντηση της Παρασκευής, κατά την οποία πολλοί ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ πίστευαν ότι θα λάμβαναν τη λίστα, σημαδεύτηκε από τις επιθέσεις προς τον Γ. Βαρουφάκης για την αποτυχία του να την προσκομίσει.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem να δηλώσει ότι «εάν συνεχίσουμε έτσι τότε θα έχουμε πραγματικό πρόβλημα» αποκαλύπτοντας ότι σε αυτή τη βάση συζητήθηκε το περίφημο plan B.
Για το λόγο αυτό πολλοί υπουργοί εμφανίστηκαν εξοργισμένοι με τον Επίτροπο Οικονομίας Moscovici ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη ενός τέτοιους σχεδίου.
Οπως υπογραμμίζει πάντως πηγή του πρακτορείου, αυτό έγινε για να μην δωθεί τέτοιο μήνυμα στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης