Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόστιμο ύψους 322 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τα ελληνικά βοσκοτόπια

Πρόστιμο ύψους 322 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τα ελληνικά βοσκοτόπια
Αφορά στην περίοδο 2009-2011 και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης επίκειται και νέο, ανάλογου ύψους, για την περίοδο 2012-2014
Πρόστιμο ύψους 322 εκατ. ευρώ για την κακή διαχείριση των βοσκοτόπων την περίοδο 2009-2011 οριστικοποίησε σε βάρος της Ελλάδας η Κομισιόν, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο υπουργός εκτίμησε, δε, ότι έρχεται και νέο πρόστιμο για τον ίδιο λόγο που θα αφορά στην περίοδο 2012-2014 και θα είναι ανάλογου ύψους, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για την πιθανότητα να απαιτήσει η ΕΕ να ανακτηθεί μέρος του ποσού από τους κτηνοτρόφους.
Ο Β. Αποστόλου υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο να μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση με την πρόσφατη έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατανομή και διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών στους κτηνοτρόφους.
Όπως εξήγησε με την πρωτοβουλία αυτή αφ' ενός δε θίγεται κανένα από τα προϋπάρχοντα δικαιώματα των κτηνοτρόφων, αμβλύνονται οι διαφοροποιήσεις, αποφεύγονται μη ρεαλιστικές θέσεις και αφ' ετέρου για πρώτη φορά δημιουργείται απόθεμα επιλέξιμων εκτάσεων.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργικού συμβουλίου και το σχέδιο νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης