Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόστιμα ύψους 88,23 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία

Πρόστιμα ύψους 88,23 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 38.788 επιχειρήσεις όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας το διάστημα 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 28 Φεβρουαρίου 2015


Συνολικά πρόστιμα ύψους 88,23 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία επιβλήθηκαν το διάστημα 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 28 Φεβρουαρίου 2015.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 38.788 επιχειρήσεις όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας και σε σύνολο 193.198 εργαζομένων εντοπίστηκαν 8.450 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 4,37%).
Οι έλεγχοι διενεργούνται από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ και από μικτά κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεωρητών Ασφάλειας & Υγείας της Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. είναι κυρίως δειγματοληπτικοί σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι έλεγχοι που διενεργούνται από κλιμάκια αποτελούμενα από υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης Ε.ΥΠ.Ε.Α. του Ι.Κ.Α, είναι στοχευόμενοι στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας και πρόκειται κυρίως για καταστήματα εστίασης. βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις, λιανικό εμπόριο, καθαριότητα, κατασκευές, φιλοξενία, υπηρεσίες ασφαλείας και επιχειρήσεις φασόν. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης