Τελευταία Νέα
Οικονομία

Από το ΤΑΙΠΕΔ περνά η αξιολόγηση των διοικήσεων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ και περιφερειακά λιμάνια

Από το ΤΑΙΠΕΔ περνά η αξιολόγηση των διοικήσεων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ και περιφερειακά λιμάνια
Στις 8 Ιουλίου λήγει η μετενέργεια της ισχύουσας Σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» ενόψει, μάλιστα, της επερχόμενης αξιοποίησης
(upd2)Ιδιωτική επιτροπή αξιολόγησης και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αναμένεται να εξετάσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής των διοικήσεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Δεν αποκλείεται οι αξιολογήσεις των υποψηφίων να τεθούν υπόψιν και από την επιτροπή αξιολόγησης δημοσίων επιχειρήσεων στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.
Στο μεταξύ πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η σημερινή συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής για την επιλογή των υποψηφίων στις διοικήσεις των λιμανιών αναβλήθηκε.
Στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.
Την ίδια ώρα αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με την οποία ζητείται να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ το θέμα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν λήξει από το τέλος Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι στις 8 Ιουλίου λήγει και η μετενέργεια της ισχύουσας Σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» ενόψει, μάλιστα, της επερχόμενης αξιοποίησης.
Στην επιστολή το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει το εξής: Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ βασικό μέτοχο της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ εντέλλεστε να αφαιρέσετε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί το θέμα να εξεταστεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.
Να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση των μετόχων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αναβληθεί για τις 22 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ζητεί από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη η συνέλευση των μετόχων να μη γίνει στο μέγαρο του ΟΛΠ αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σημειώνεται ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης έχει υποβάλλει και επισήμως από την περασμένη Τρίτη το βράδυ την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Τι ανέφερε από το πρωί της Πέμπτης το www.bankingnews.gr

Κλειδώνει σήμερα η νέα διοίκηση του ΟΛΠ μετά την παραίτηση Ανωμερίτη - Ποια ονόματα ακούγονται

Σήμερα αναμένεται να κλειδώσει το όνομα του νέου προέδρου διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), μετά τη παραίτηση του Γιώργου Ανωμερίτη.
Για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.
Ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι του γενικού γραμματέα λιμένων Θανάση Χριστόπουλου, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία σε θέματα marketing, λιμένων και μεταφορών ενώ κατείχε και διάφορες θέσεις στον τραπεζικό τομέα (Εμπορική, Κύπρου κλπ).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή του κ. Χριστόπουλου φέρεται να στηρίζεται από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.
Εντούτοις υπάρχουν και άλλα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι, τα οποία προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι γνώστες της λιμενικής αγοράς.
Η παραίτηση Ανωμερίτη
Η παραίτηση πάντως του κ. Ανωμερίτη λίγες μέρες πριν από τις επίσημη ανακοίνωση της αντικατάσταση τους (στην γενική συνέλευση του ΟΛΠ το ερχόμενο Σάββατο 13/6) προκάλεσε πλήθος σχολίων, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς έχει ληφθεί απόφαση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού, πράγμα, στο οποίο έχει εκφράσει δημόσια την διαφωνία του.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, ότι ο κ. Ανωμερίτης, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι του ΟΛΠ τα τελευταία 6 χρόνια, δεν διατηρούσε και τις καλύτερες των σχέσεων με τους Κινέζους της Cosco.
Για το θέμα της παραίτησης Ανωμερίτη, σε ανακοίνωση του ο ΟΛΠ ανέφερε: «Μετά από μακρά θητεία, όπως ήδη είχε ανακοινώσει από τον Φεβρουάριο 2015, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., κ. Γιώργος Ανωμερίτης, μετά από συνάντηση συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015. Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης θα έχει επίσης συνάντηση συνεργασίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης».
Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης και η επιστολή παραίτησης του Γ. Ανωμερίτη προς τον Θ. Δρίτσα την οποία έστειλε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και με την οποία εκφράζει στον υπουργό τις αντιρρήσεις του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του κάνει γνωστό ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει στα σχέδιά της για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ, δεν προτίθεται να παραμείνει στη θέση του.
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο συγκαλείται η Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΛΠ όπου αναμένεται να υπάρχουν ανακοινώσεις και για το θέμα της πώλησης του 51% των μετοχών του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης