Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Αν η Ελλάδα δεν λάβει δύσκολες αποφάσεις θα απομονωθεί – Αδιανόητη μια συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

tags :
Dijsselbloem: Αν η Ελλάδα δεν λάβει δύσκολες αποφάσεις θα απομονωθεί – Αδιανόητη μια συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ
Δεν αποτελεί επιλογή η απόρριψη των προτάσεων από την Ελλάδα, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν των σκληρών αποφάσεων εάν επιθυμεί να διασφαλίσει χρηματοδότηση και να αποφύγει τη χρεοκοπία, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Παράλληλα, σημειώνει ότι είναι αδιανόητη μια συμφωνία χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ότι δεν αποτελεί επιλογή η απόρριψη των προτάσεων από την Ελλάδα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσης και ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε θα μείνει μόνης της.
Ο Dijsselbloem θεωρεί εφικτή τη συμφωνία εγκαίρως, πριν τα τέλη του μήνα, σημειώνοντας ότι οι πιστωτές των Ελλήνων είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν τις προτάσεις της Αθήνας, εφόσον έχουν νόημα.
«Η πολιτική απόφαση για συμφωνία θα μπορούσε να ληφθεί ακόμη και αύριο, εφόσον κριθεί ότι είναι αξιόπιστη και ότι διασφαλίζει τη οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας», σημείωσε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης