Τελευταία Νέα
Οικονομία

Spiegel: Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για Grexit και η εμπλοκή Βαρουφάκη, αποπροσανατολίζουν

Spiegel: Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για Grexit και η εμπλοκή Βαρουφάκη, αποπροσανατολίζουν
Αντί η κοινωνία στην Ελλάδα να εστιάζεται στις επιπτώσεις της ύφεσης και των παρενεργειών του μνημονίου, έχει στοχοποιηθεί ο Βαρουφάκης για το plan B και το σχέδιο για Grexit
Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για Grexit και η εμπλοκή Βαρουφάκη είναι αποπροσανατολιστική αναφέρει σε δημοσίευμα του το Spiegel.
Αντί η κοινωνία στην Ελλάδα να εστιάζεται στις επιπτώσεις της ύφεσης και των παρενεργειών του μνημονίου, έχει στοχοποιηθεί ο Βαρουφάκης για το plan B και το σχέδιο για Grexit.
Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε το  σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το plan B για το Grexit αλλά και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε την έξοδο από το ευρώ όπως την ήθελε η Γερμανική πλευρά.
Ο Τσίπρας προστάτευσε τον Γιάνη Βαρουφάκη αφενός επειδή και ο πρωθυπουργός γνώριζε το plan B αφετέρου ανέφερε γιατί η ελληνική κυβέρνηση θεώρησε ότι έπρεπε να προετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο.
Ο Βαρουφάκης ετοίμασε ένα σχέδιο εθνικής άμυνας της χώρας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
«Εμείς ποτέ δεν επιδιώξαμε ή σχεδιάσαμε Grexit», είπε ο Τσίπρας.
 «Αυτό που κάναμε ήταν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν κάτι δεν πήγαινε καλά, θα ήμουν αφελής και ανεύθυνος, αν δεν είχα εναλλακτικό σχέδιο»
Οι κατηγορίες εναντίον του Βαρουφάκη και της κυβέρνησης αντιμετωπίζεται από τον Τσίπρα ως «παράξενη και πρωτοφανή προσπάθεια» επίθεσης στις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης.
«Δεν καταλαβαίνω τι μας κατηγορούν» είπε ο Τσίπρας στο κοινοβούλιο.
«Είναι σαν η Ελλάδα να απειλείται με πόλεμο  και να μας κατηγορούν ότι  το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει πόλεμο ανέφερε ο Τσίπρας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης