Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Δρίτσα με δημάρχους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Συνάντηση Δρίτσα με δημάρχους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ
Η σύσκεψη θα γίνει στο υπουργείο Ναυτιλίας
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και τα οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν οι γειτονικοί δήμοι αναμένεται να αποτελέσει το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας με τον Περιφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη και τους δημάρχους Πειραιά, Γ. Μώραλη, Κερατσινίου –Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκο και Περάματος, Γ. Λαγουδάκη.
Οι δήμαρχοι αναμένεται να εκφράσουν ξανά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ ενώ παράλληλα θα παρουσιάσουν τις διεκδικήσεις των δήμων σε χώρους της λιμενικής ζώνης που έχουν παραχωρηθεί ή διεκδικούν από τον ΟΛΠ.
Σημειώνεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του κατά την παραλαβή του υπουργείου ο κ.Δρίτσας είχε αναφέρει ότι «έχουμε την υποχρέωση να πετύχουμε μια σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των δήμων, των πολιτών και των Πειραιωτών και να διαμορφώσουμε μια ισχυρή δημόσια αρχή λιμένων με τομές και μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν τις εγγυήσεις για την υπεράσπιση και την ανανέωση της σχέσης της πολιτείας με το δημόσιο συμφέρον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης