Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιο αισιόδοξος από ποτέ για την Ελλάδα δηλώνει ο P. Moscovici – Η Ευρωζώνη χρειάζεται νέο τρόπο διακυβέρνησης

tags :
Πιο αισιόδοξος από ποτέ για την Ελλάδα δηλώνει ο P. Moscovici – Η Ευρωζώνη χρειάζεται νέο τρόπο διακυβέρνησης
Κοινή οικονομική πολιτική, κοινό προϋπολογισμό και κοινό υπουργείο Οικονομικών χρειάζεται η Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων
«Είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ ότι έχουν την ικανότητα για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα και πετυχημένες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ο Pierre Moscovici, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό CNN.
Ειδικότερα, ο P. Moscovici εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ευρώπη βρίσκεται στον δρόμο της εξεύρεσης λύσης για την ελληνική κρίση, ωστόσο τόνισε πως «η διαχείριση της κρίσης ήταν τόσο δύσκολη».
Παράλληλα, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε πως η ελληνική κρίση ανέδειξε την ανάγκη για αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από τον Νοέμβριο του 2014 έως και τον Αύγουστο του 2015 «είχαμε 20 Eurogroup» και υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αγγίξουμε τον τρόπο διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη».
«Για μένα αυτό σημαίνει να έχουμε κοινό προϋπολογισμό, κοινό υπουργείο Οικονομικών για την Ευρωζώνη, μια κοινή οικονομική πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «και ναι, μιας μορφής ΥΠΟΙΚ για την Ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης