Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης (ΥΠΟΙΚ): Από την 1η Ιανουαρίου 2016 σε ισχύ ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Σταθάκης (ΥΠΟΙΚ): Από την 1η Ιανουαρίου 2016 σε ισχύ ο νέος αναπτυξιακός νόμος
Το νέο ΕΣΠΑ ξεκίνησε ομαλά και «τις περασμένες 15 μέρες έγιναν οι πρώτες εξαγγελίες προγραμμάτων αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της ανεργίας», τόνισε ο υπ. Οικονομίας
Από την 1η Ιανουαρίου 2016 θα ισχύει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομία, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, για την ανάπτυξη.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με πάνω 120 κοινωνικούς φορείς» και στόχος είναι να μπορεί να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου.
Κάνοντας ειδική αναφορά στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης αποτυπώνεται στον νέο αναπτυξιακό νόμο και στο νέο ΕΣΠΑ.
Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι ξεκίνησε ομαλά και ότι «τις περασμένες 15 μέρες έγιναν οι πρώτες εξαγγελίες προγραμμάτων αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της ανεργίας».
Παράλληλα, υπενθύμισε τη σύναψη δανείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 1 δισ., αλλά και την εκταμίευση των πρώτων 330 εκατ. ευρώ.
Επίσης, σημείωσε ότι «υπήρξαν νέες ρυθμίσεις για την Ελλάδα», βάσει των οποίων εξασφαλίστηκε επιπρόσθετη ρευστότητα 2 δισ. ευρώ για το διάστημα 2015 – 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης