Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα «κόκκινα δάνεια» και η πώληση σε funds κρίνουν την 8η αξιολόγηση της Κύπρου από την τρόικα

Τα «κόκκινα δάνεια» και η πώληση σε funds κρίνουν την 8η αξιολόγηση της Κύπρου από την τρόικα
Στα σκαριά συνεργασία μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να μην υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο που επιτρέπει την πώληση δανείων σε τρίτους
Τα «κόκκινα δάνεια» και η πώληση τους σε funds κρίνουν την 8η αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής της Κύπρου από την τρόικα.
Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το κυπριακό Stockwatch τα κόμματα ετοιμάζουν σωρεία τροπολογιών στο νομοσχέδιο για την πώληση δανείων σε τρίτους, καθιστώντας την έκβαση της 8ης αξιολόγησης αβέβαιη.
Πιο συγκεκριμένα, το ΑΚΕΛ φέρεται να έτεινε σήμερα χείρα συνεργασίας στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης για να αποτραπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου σε σχέση με την πώληση δανείων σε τρίτους.
Το επίμαχο νομοσχέδιο θα τεθεί μεθαύριο, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος.
Το ΔΗΚΟ από την άλλη κατηγορεί και υποδεικνύει στο ΑΚΕΛ ότι αντί να στηρίξει την προσπάθεια του για να θωρακιστούν οι μικρομεσαίοι δανειολήπτες, τάσσεται κατά αυτής.
Τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων εργάζονται πυρετωδώς για να ετοιμάσουν τις τροπολογίες.
Η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητά να δίνεται το δικαίωμα στον δανειολήπτη και στον εγγυητή να αγοράζουν τα δάνεια τους.
Η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το παράθυρο να δεχθεί μια τέτοια τροπολογία, αφού προ ημερών εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών είχε εκφράσει την άποψη ότι θα μπορούσε να δίνεται ένα λογικό χρονικό πλαίσιο στους επηρεαζόμενους δανειολήπτες να αποφασίσουν αν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το δάνειο τους διαφορετικά, μετά που θα εκπνεύσει η προθεσμία, να τους αφαιρείται αυτό το δικαίωμα.
Οι διεθνείς πιστωτές δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι την τροπολογία γιατί ελλοχεύει ο ηθικός κίνδυνος οι δανειολήπτες να μην πληρώνουν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης