Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θρίλερ με την υποδόση του 1 δισ - Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση 40% του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων

Θρίλερ  με την υποδόση του 1 δισ - Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση 40% του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων
Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Υγείας αρνούνται να μπουν στη λογική των δανειστών
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για το τελευταίο εμπόδιο που θέτει το κουαρτέτο για να ανάψει το πράσινο φως στην  εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, με τους δανειστές να ζητούν επιτακτικά περικοπή δαπανών κατά 42% σε όλες τις εξετάσεις των ασφαλισμένων στα διαγνωστικά κέντρα.
Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Υγείας αρνούνται να μπουν στη λογική των δανειστών, με τον Γ. Χουλιαράκη να είναι μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής σε ανοιχτή επικοινωνία και τηλεδιασκέψεις μέλη του Brussels Group, προκειμένου να βρεθεί ένας έντιμος συμβιβασμός.
Υψηλόβαθμες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν ότι το κεντρικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς σους δανειστές είναι πως οι δημόσιες μονάδες υγείας δεν μπορούν να καλύψουν συνολικά το βάρος των διαγνωστικών εξετάσεων – ειδικά σε πρωτοβάθμιο επίπεδο- καθώς η πενταετής μνημονιακή πολιτική και οι περικοπές στον χώρο της υγείας, έχουν αποδυναμώσει τις δυνατότητες παροχής σε διαγνωστικές υπηρεσίες.
Επιπλέον, η κυβέρνηση επιμένει πως εάν αποδεχθεί τη μείωση που απαιτούν οι δανειστές, θα οδηγηθούν σε λουκέτο τα περισσότερα μικρά και μεσαία ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που ήδη δεν μπορούν να απορροφήσουν τα κόστη, ενώ στα περισσότερα οφείλονται μεγάλα ποσά από το δημόσιο, τα οποία δεν έχουν εκταμιευτεί.
Αντίθετα, από το υπουργείο Υγείας διαμηνύουν πως αν αποδεχτούν την ρύθμιση που απαιτούν οι δανειστές, θα επιβιώσουν μόνο τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές,  ενημερώνεται συνεχώς  για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι και το μοναδικό που μπλοκάρει την εκταμίευση.
       
Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης