Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βρέθηκε η λύση για το χρέος του Δήμου Θεσσαλονίκης - Θα καταβληθεί σε δόσεις

Βρέθηκε η λύση για το χρέος του Δήμου Θεσσαλονίκης - Θα καταβληθεί σε δόσεις
Στη διάρκεια επαφών του δημάρχου αποφασίστηκε να δοθούν εφάπαξ τα 5 εκατ. ευρώ και 1,9 εκατ. ευρώ με ρύθμιση
Επαφές στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί λύση για το χρέος, το οποίο ανέρχεται στα 16,5 εκατ. ευρώ λόγω νέας «μαύρης τρύπας» του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, στη διάρκεια των επαφών του δημάρχου στην Αθήνα αποφασίστηκε να δοθούν από την κύρια οφειλή των 6,9 εκατ. ευρώ εφάπαξ τα 5 εκατ. ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους που δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα άλλα 1,9 εκατ. ευρώ να μπουν στη ρύθμιση του νόμου και να εξοφληθούν σε 12 δόσεις, με προσαύξηση 10%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη, έλαβε τη διαβεβαίωση πως το ζήτημα του χρέους θα τακτοποιηθεί.
Επιπροσθέτως, η νέα «μαύρη τρύπα» αφορά εισφορές εργαζομένων που παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το χρονικό διάστημα 1999 - 2008 και εντοπίστηκαν στη διάρκεια πρόσφατης οικονομικής επιθεώρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης