Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): Μια νέα αύξηση της φορολογίας θα μειώσει τα δημόσια έσοδα, θα κλείσει επιχειρήσεις

tags :
Φέσσας (ΣΕΒ): Μια νέα αύξηση της φορολογίας θα μειώσει τα δημόσια έσοδα, θα κλείσει επιχειρήσεις
Υπάρχουν εκκρεμότητες στο 64% των δεσμεύσεων του μνημονίου τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ
Κατά της αύξησης της φορολογίας τάσσεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ.Φέσσας, τονίζοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση τα δημόσια έσοδα δεν πρόκειται να αυξηθούν και ότι επιχειρήσεις θα κλείσουν.
Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο κ.Φέσσας υποστηρίζει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στο 64% των δεσμεύσεων του μνημονίου που πρέπει να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο.
«Αν η φορολόγηση και το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνεχίσουν να αυξάνονται, όπως οι τρέχουσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες υποδηλώνουν, θα υπάρξει σίγουρα ισχυρή οπισθοδρόμηση τόσο στα δημόσια έσοδα όσο και στην ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να κρατήσει το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της και τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στη χώρα» τονίζει ο κ.Φέσσας, ο οποίος κάνει λόγο για στασιμότητα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο και στον επιχειρηματικό τομεά.
Ωστόσο, ο κ.Φέσσας διαπιστώνει πρόοδο στις αποκρατικοποιήσεις αν και σημειώνει ότι απαιτούνται τολμηρότερα βήματα.
Όπως λέει, εάν δεν αρθεί η αβεβαιότητα και δεν οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης, τότε οι ξένοι επενδυτές δεν θα έρθουν στην Ελλάδα και για αυτό το λόγο υποστηρίζει πως πρέπει αφενός να αισθανθούν ασφαλείς και ευπρόσδεκτες οι ξένες εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα και αφετέρου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης