Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Τρομάζει η αποχή ενώ οι αναποφάσιστοι τα αλλάζουν όλα - Τι σοκάρει τη ΝΔ και τι φέρνει ανασχηματισμό

Ευρωεκλογές 2024:  Τρομάζει η αποχή ενώ οι αναποφάσιστοι τα αλλάζουν όλα -  Τι σοκάρει τη ΝΔ και τι φέρνει ανασχηματισμό
Τα δεδομένα της τελευταίας στιγμής δείχνουν πως οι Ευρωεκλογές του 2024 κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις - Καταλύτης πολιτικών εξελίξεων το εκλογικό αποτέλεσμα 
Σχετικά Άρθρα
Οι αναποφάσιστοι μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω, καθώς το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν έχουν καταλήξει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της Κυριακής (9/6/2024) δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις οι αναποφάσιστοι υπολογίζονται μεταξύ 14% και 16,5% και θα επηρεάσουν καταλυτικά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να φέρει ανασχηματισμό το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για ένα ποσοστό ψηφοφόρων που με την επιλογή του μπορεί να αλλάξει δραματικά το τοπίο.

Οι αναποφάσιστοι κρίνουν τα πάντα

Από την τελική επιλογή των ψηφοφόρων θα κριθεί και η είσοδος κομμάτων στην Ευρωβουλή αλλά και το μέγεθος των απωλειών για τη Νέα Δημοκρατία, αφού πολλοί αναποφάσιστοι τοποθετούνται μεταξύ ΝΔ – Ελληνικής Λύσης (7%), Ελληνικής Λύσης – Φωνής Λογικής (6%), ΝΔ – Πατριωτών (6%).
Αρκετοί είναι οι αναποφάσιστοι που τοποθετούνται μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (9%) και ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (8%).
Γενικότερα φαίνεται πως οι περισσότεροι αναποφάσιστοι βρίσκονται προς τα δεξιά του πολιτικού φάσματος.
Την ίδια στιγμή η μεγάλη κινητοποίηση της τελευταίας στιγμής στη ΝΔ δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα και οι απώλειες θα είναι δεδομένες.
Το ποσοστό συσπείρωσης είναι χαμηλό κοντά στην περιοχή του 70%, εν αντιθέσει με τις εθνικές εκλογές του 2023.
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την αποχή που αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και οι περισσότεροι δημοσκόποι την τοποθετούν με ευκρίνεια πάνω από το 50%.
Η ΝΔ ευελπιστεί ότι η αποχή θα πλήξει κόμματα, που απευθύνονται σε πιο νέους ψηφοφόρους όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ποιον θα πλήξει περισσότερο η αποχή, ειδικά εάν κινείται σαν τσουνάμι.

Εύρημα σοκ: Ένας στους δύο θα ψηφίσει άλλο κόμμα σε σχέση με το 2023

Πονοκέφαλο προκαλεί στο Μαξίμου αλλά και σε άλλα επιτελεία το εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με το οποίο, ένας στους δύο ψηφοφόρους, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει άλλο κόμμα από αυτό που στήριξε στις εθνικές εκλογές του 2023.
Μία τέτοια αλλαγή ψήφου θα προκαλούσε εκλογές απώλειες στη ΝΔ, πόσο μάλλον που πολλοί ψηφοφόροι βλέπουν τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για κυβερνητικά πεπραγμένα.

Ανασχηματισμός και πρόβλεψη Μητσοτάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ένα κακό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση πιθανότατα θα φέρει ανασχηματισμό για να σταλεί στην κοινωνία ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη.
Εξάλλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,
ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο (8/6/2024) σε ταβέρνα στα Βριλήσσια όπου συνέφαγε με δημοσιογράφους και στενούς συνεργάτες του, φαίνεται να το άφησε ανοιχτό.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, εάν δρομολογεί ανασχηματισμό, είπε ότι θα πάει θάλασσα, θα πάει και βουνό για διακοπές.
«Πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών έκανα, αλλά δεν σας τη λέω» είπε ο πρωθυπουργός σε όσους του ζήτησαν να κάνει πρόβλεψη για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Αισιοδοξεί ο Κασσελάκης για την αδιευκρίνιστη ψήφο

Δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης
στη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες το Σάββατο (8/6/2024).
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαμορφωθεί θετικό ρεύμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταγραφεί και στις κάλπες της Κυριακής (9/6).
Εκτιμά ότι μεγάλο μέρος της αδιευκρίνιστης ψήφου θα κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο Θησείο ο κ. Κασσελάκης δέχθηκε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στην Παλαιστίνη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης