Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αγωγή κατά του Σκουρλέτη από τον Wright της Eldorado για συκοφαντική δυσφήμηση - Τι απαντά ο υπουργός

tags :
Αγωγή κατά του Σκουρλέτη από τον Wright της Eldorado για συκοφαντική δυσφήμηση - Τι απαντά ο υπουργός
Αφορμή οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη περί σορταρίσματος της μετοχής από τον κ. Wright
(upd) Αγωγή κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη για συκοφαντική δυσφήμηση θα καταθέσει ο Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation.
Αφορμή οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη περί σορταρίσματος της μετοχής από τον κ. Wright.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado GoldCorporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.
Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα".

Η απάντηση του Π. Σκουρλέτη

Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold Corporation Paul Wright, να καταθέσει αγωγή εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

Πρώτη ενημέρωση: 11:27, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης