Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λάντζας (ΕΒΖ): «Δύσκολη η απόφαση» ως προς την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς για χρηματοδότηση της βιομηχανίας

tags :
Λάντζας (ΕΒΖ): «Δύσκολη η απόφαση» ως προς την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς για χρηματοδότηση της βιομηχανίας
Εντός των επομένων δύο ημερών (1 - 2 Απριλίου 2016) η κρίσιμη συνεδρίαση της διοίκησης της βιομηχανίας
«Δύσκολη» χαρακτήρισε την πρόταση της τράπεας Πειραιώς για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Γιώργος Λάντζας, ο οποίος δήλωσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι είτε την 1η Απριλίου είτε την 2α Απριλίου, θα γίνει η συνεδρίαση κατά την οποία θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Ο κ. Λάντζας τόνισε ότι η διοίκηση τςη εταιρείας έχει να λάβει «μια δύσκολη απόφαση, αφού η αποδοχή της πρότασης της τράπεζας Πειραιώς πιθανόν να εγείρει και νομικές επιπλοκές για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας».
Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα Πειραιώς έχει κάνει πρόταση για χρηματοδότηση της βιομηχανίας αλλά επιμένει στην άποψή της ότι πρέπει να πωληθούν τα εργοστάσια της εταιρείας στη Σερβία.
Ο κ. Λάντζας, επίσης, είχε νέα συνάντηση, πολύρωδη, με τους τευτλοπαραγωγούς μετά το τέλος της οποίας ο πρόεδρος τευτλοπαραγωγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, υπογράμμισε ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε νομικές διαδικασίες προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, ύψους 8 εκατ. ευρώ, για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2015 ενώ προανήγγειλε ότι θα διεκδικήσουν και αποζημιώσεις για τα τεύτλα που έσπειραν μέσα στο 2016.
Υπογράμμισε ότι οι τευτλοπαραγωγοί πίστεψαν τις υποσχέσεις που δόθηκαν και έσπειραν κανονικά τεύτλα όπως τους ζητήθηκε με σκοπό να δοθούν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αλλά νιώθουν ότι τους κορόιδεψαν και γνωστοποίησε ότι οι τευτλοπαραγωγοί έχουν σπείρει 45.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 8.500 στρ. στην Ορεστιάδα, τα 8 στρ. στις Σέρρες, 16 στρ. στην Λάρισα και τα υπόλοιπα στο Πλατύ.
Κατά τον γραμματέα των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Σαμαρά, «τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και η σωτηρία της ΕΒΖ θα έρθει μόνο με πολιτική παρέμβαση».
Υπενθυμίζεται ότι για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση αντιπροσωπεία των εργαζομένων της βιομηχανίας με τον πρόεδρο της ΕΒΖ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης