Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - Συζήτηση για το χρέος μετά την αξιολόγηση

tags :
Moscovici: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα -  Συζήτηση για το χρέος μετά την αξιολόγηση
Υπάρχει πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα αλλά και μερικά ζητήματα που χρήζουν συζήτησης, υποστήριξε ο Επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής
Την ανάγκη να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του αμερικανικού ειδησεογραφικού δίκτυο Bloomberg ο Επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.
Ο Pierre Moscovici υποστήριξε ότι η Κομισιόν είναι πεπεισμένη ότι πρέπει να προχωρήσουμε αλλά πρέπει να προχωρήσουμε με το ΔΝΤ.
Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν ακόμη μερικά ζητήματα που χρήζουν συζήτησης, ώστε να γεφυρωθεί το κενό και να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και δηλώσε απόλυτα βέβαιος ότι δεν τίθεται θέμα Brexit. 
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να υπάρξει πρόοδος μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής.
Ερωτηθείς για τα ανοιχτά σημεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Moscovici σημείωσε ότι το ένα βασικό ζήτημα είναι να είναι τολμηρές οι μεταρρυθμίσεις και το δεύτερο να είναι βιώσιμο το πρόγραμμα.
Προσέθεσε, επίσης, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηριχθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ενώ όσον αφορά στο χρέος δήλωσε:
«Οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος θα έρθει μετά τη θετική κατάληξη στο ζήτημα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος- ένα βήμα το οποίο θα ξεκλειδώσει και τις νέες δόσεις χρηματοδότησης» και συμπλήρωσε ότι στη συζήτηση για το χρέος «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ».
«Ας κινηθούμε βήμα-βήμα: Το πρώτο βήμα είναι να καταλήξουμε στην αξιολόγηση του προγράμματος.
Εάν το καταφέρουμε αυτό μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης