Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΚΥΣΟΙΠ: Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

ΚΥΣΟΙΠ: Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα ετοιμάσει αναλυτική εισήγηση ρύθμισης στεγαστικών-επισκευαστικών δανείων προς δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους
Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με προτεραιότητες την ανάπτυξη του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, την εξωστρέφεια και τη μείωση της τιμής των φαρμάκων.
Το ΚΥΣΟΙΠ ενέκρινε ένα ακόμα σχέδιο, αυτή τη φορά για την ενίσχυση των δομών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα ανέθεσε στη διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) να ετοιμάσει αναλυτική εισήγηση για τη ρύθμιση στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων που έχει χορηγήσει σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους.
Σε ότι αφορά στο σχέδιο δράσης για τη φαρμακοβιομηχανία, στο επίκεντρο βρίσκονται όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου του φαρμάκου που διαθέτουν ερευνητική ή/και παραγωγική δραστηριότητα στην ελληνική επικράτεια, οι οποίες στην πλειονότητα τους είναι ελληνικών συμφερόντων.
Στόχος του σχεδίου είναι η αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων και η ανάδειξη των προοπτικών που διανοίγονται για τον κλάδο μέσω των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων του κλάδου, προκειμένου να υποστηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Με την ενίσχυση και λειτουργία δομών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας - όπως μέσω των θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων (business incubators) - επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν κάποια από τα βασικά προβλήματα που αποτρέπουν την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ή και ευθύνονται για την αποτυχία επιχειρηματικών εγχειρημάτων.
Τέλος, το ΚΥΣΟΙΠ ανέθεσε στο ΤΠΔ να ετοιμάσει αναλυτική εισήγηση που να περιλαμβάνει:
- Σχέδιο για τη ρύθμιση, εντός του 2016, των στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων που έχει χορηγήσει σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους και
- Προτάσεις για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου του ΤΠΔ στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η σχετική εισήγηση θα συζητηθεί στο ΚΥΣΟΙΠ εντός του Μαϊου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης