Τελευταία Νέα
Οικονομία

Evans (δήμαρχος City): Υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας του αναπτυξιακού σχεδίου της Ελλάδας

Evans (δήμαρχος City): Υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας του αναπτυξιακού σχεδίου της Ελλάδας
Το City έχει ήδη «ψηφίσει» σχετικά με τη σημασία παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Για έλλειμμα επικοινωνίας του αναπτυξιακού σχεδίου της Ελλάδας προς το διεθνές επενδυτικό κοινό έκανε λόγο ο λόρδος δήμαρχος του City του Λονδίνου, Jeffrey Evans, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2016.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εκπροσωπώντας την χρηματοοικονομική κοινότητα του City του Λονδίνου, ο κ. Evans επεσήμανε στην διάρκεια σύντομης συνάντησής του με εκπροσώπους του ελληνικού και διεθνούς Τύπου ότι είχε σειρά επαφών με υπουργούς και με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του.
Όπως σημείωσε, «στη διάρκεια παραμονής μου εδώ είχα συναντήσεις για ναυτιλιακά και άλλα ζητήματα με υπουργούς της κυβέρνησης και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
Κύριο αντικείμενο των συζητήσεων ήταν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις, αλλά και ό,τι αφορά το City (σ.σ. ναυτιλιακά, ασφαλίσεις, χρηματοοικονομικά, τραπεζικά κ.ά.).
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, εκτίμησε ότι «υπάρχει έδαφος για καλύτερη επικοινωνία των αναπτυξιακών σχεδίων της κυβέρνησης, δεδομένου ότι υπάρχουν επενδυτικά σχέδια, αλλά τα οποία -εκτιμώ- δεν έχουν γίνει ευρύτερα κατανοητά, ιδιαίτερα από την βιομηχανία και το διεθνές επενδυτικό κοινό».
Απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπων του Τύπου κατά πόσον αυτό το έλλειμμα επικοινωνίας αντικατοπτρίζει και ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης εκ μέρους του επενδυτικού κοινού, ο λόρδος δήμαρχος του City επεσήμανε ότι «η καλή επικοινωνία μπορεί να προωθήσει την εξασφάλιση εμπιστοσύνης».
Όπως πρόσθεσε, στην διάρκεια των επαφών του στην Ελλάδα δεν συζήτησε ειδικά ζητήματα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, αλλά υπογράμμισε πως θα ήταν χρήσιμο στην κατεύθυνση προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα εάν το επενδυτικό κοινό είχε μια σαφή ιδέα των σχεδίων που είναι έτοιμα (σ.σ. ώριμα) να προωθηθούν κατά τρόπο ταχύ.
«Θα ενδιέφερε την επενδυτική κοινότητα να δει την κλιμάκωση ενός "μομέντουμ" στο ζήτημα αυτό», τόνισε.
Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τυχόν επιπτώσεις στην χρηματοοικονομική κοινότητα του City από ένα ενδεχόμενο Brexit, δήλωσε ότι «το City έχει ήδη "ψηφίσει" σχετικά με τη σημασία παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το City είναι ένας ιδιαίτερα προσαρμοστικός τόπος.
Δεν θα πέσει από κάποια γέφυρα.
Θα ήταν όμως ιδιαίτερα επιθυμητό να παραμείνουμε (σ.σ. στην ΕΕ)».
Αναφερόμενος στο πλαίσιο της επίσκεψής του, τόνισε ότι «χαίρομαι να βρίσκομαι στα Ποσειδώνια.
Έχω επισκεφθεί πολλά Ποσειδώνια.
Μολονότι η κατάσταση της αγοράς είναι αυτή που είναι, ο σεβασμός μας προς την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα παραμένει ιδιαίτερα υψηλός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης