Τελευταία Νέα
Οικονομία

Deutsche Welle: Συγκρατημένοι οι Γερμανοί επενδυτές με την Ελλάδα - Ζητούν να γίνει επενδυτικά ελκυστική

Deutsche Welle: Συγκρατημένοι οι Γερμανοί επενδυτές με την Ελλάδα - Ζητούν να γίνει επενδυτικά ελκυστική
Η πλειοψηφία των γερμανών επιχειρηματιών δεν περιμένει άμεση αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας. 
Να γίνει επενδυτικά πιο ελκυστική καλεί την Ελλάδα το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, με αφορμή την επίσκεψη σήμερα Πέμπτη (30/6) του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου Sigmar Gabriel.
Τα στελέχη της γερμανικής οικονομίας επισημαίνουν την απόλυτη αναγκαιότητα να επιταχύνει η Ελλάδα τον βηματισμό της στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, για να ξαναγίνει ελκυστική στα ματιά των επενδυτών.
Ο επικεφαλής του τομέα εξαγωγών του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου DIHK στο Βερολίνο Volker Treier τονίζει τη σημασία των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa, ότι "η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει δύσκολη".
"Το δημόσιο χρέος πιέζει, η ιδιωτική κατανάλωση και οι επενδύσεις δεν έχουν βρει το ρυθμό τους" αναφέρει.
Ο Treier μεταφέρει κλίμα φόβου για αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης ανάμεσα στους γερμανούς, κάτι που δεν χρειάζεται σε καμιά περίπτωση η ΕΕ μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, όπως υποστηρίζει.
"Υπό το πρίσμα του Brexit είναι πιο σημαντικό, όσο ποτέ άλλοτε, να μπει τάξη στο ευρωπαϊκό σπίτι, δεδομένου ότι η γερμανική οικονομία εξαρτάται από τη συνέχιση της εσωτερική κοινής αγοράς" υπογραμμίζει.
Γεγονός είναι πάντως, ότι η πλειοψηφία των γερμανών επιχειρηματιών δεν περιμένει άμεση αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.
"Γι' αυτό και δείχνουν συγκρατημένη στάση με τα επενδυτικά τους σχέδια"» εξηγεί ο Volker Treier.
Υπάρχουν ωστόσο ίχνη ελπίδας, σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες τους για το μέλλον, που περιέργως είναι θετικές.
Όπως καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα, μία στις δύο επιχειρήσεις αναμένει μελλοντικά βελτίωση των συναλλαγών της με τη χώρα, ενώ μόνο ένα 11% ανέφερε, ότι φοβάται την έλευση αρνητικών εξελίξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης