Τελευταία Νέα
Οικονομία

Strauch (ESM): Το ελληνικό πρόγραμμα θα πετύχει, μόνο αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Strauch (ESM): Το ελληνικό πρόγραμμα θα πετύχει, μόνο αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
Όπως είπε, «χάρη στα δάνεια του EFSF/ESM, η Ελλάδα σώζει 8 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που μεταφράζεται σε 5% του ΑΕΠ του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας»
(upd) Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις και αναλάβει πλήρως της ευθύνη του προγράμματος διάσωσης στέλνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM), δια στόματος Rolf Strauch, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM.
«Το πρόγραμμα θα είναι επιτυχημένο, μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και αναλάβει πλήρως την ευθύνη του προγράμματος», υποστήριξε συγκεκριμένα ο Strauch.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ESM εκταμιεύει δάνεια μόνο όταν μια χώρα υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και βάζει τα δημόσια οικονομικά της σε τάξη.
Ο Strauch επεσήμανε και τους τρόπους με τους οποίους ο ESM βοηθά την Ελλάδα, τονίζοντας πως τα δάνεια του EFSF/ESM έχουν πολύ ευνοϊκούς όρους - χαμηλά επιτόκια, μακροχρόνιες ωριμάνσεις.
Όπως είπε, «χάρη στα δάνεια του EFSF/ESM, η Ελλάδα σώζει 8 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που μεταφράζεται σε 5% του ΑΕΠ του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας».
«Πρόκειται για μια τεράστια συνεισφορά στην ανάπτυξη της Ελλάδας», τόνισε ο Strauch.
Επιπλέον, όπως σημείωσε, πέραν της χρηματόδοτησης της χώρας, το πρόγραμμα του ESM περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στους κανονισμούς που θα βοηθήσουν το επιχειρείν και την παραγωγικότητα της χώρας.
Μέσω του προγράμματος, στόχος είναι τα δημοσιονομικά της Ελλάδας να γίνουν εκ νέου βιώσιμα, κάτι που δημιουργεί εμπιστοσύνη στους επενδυτές, προσέθεσε.

Regling (ESM): Αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, καλές οι πιθανότητες εξόδου στις αγορές

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση ο Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM).
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε οι πιθανότητες εξόδου στις αγορές είναι πολύ καλές.
Ο ίδιος τόνισε πως αναμένει από την Ελλάδα να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ, σε αυτή την περίπτωση, φέρεται να απέρριψε ένα νέο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης