Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Χατζηνικολάου (Πειραιώς): Η νίκη Trump θα βοηθήσει την Ελλάδα - Στουρνάρας: Να παραμείνει το ΔΝΤ

Bloomberg: Χατζηνικολάου (Πειραιώς): Η νίκη Trump θα βοηθήσει την Ελλάδα - Στουρνάρας: Να παραμείνει το ΔΝΤ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης τόνισε ότι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων θα αποτελέσει θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές
Αφιέρωμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί το πρακτορείο Bloomberg, λόγω του ράλι σε αγορά ομολόγων και μετοχές, το οποίο πυροδοτεί η προσδοκία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και λύση στο μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης τόνισε ότι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων θα αποτελέσει θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου δήλωσε ότι το πρόβλημα των NPLs θα λυθεί μόνο εάν ανακάμψει η οικονομία, ενώ εκτίμησε ότι η εκλογή Trump θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκτίμησε ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι πρόωρες εκλογές, κόντρα στη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, o Νοέμβριος αναμένεται να είναι ο καλύτερος μήνας για τα ελληνικά ομόλογα από τον Μάρτιο, ενώ οι τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν ενισχυθεί περίπου 30% από τις 15 Νοεμβρίου.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έχει υποχωρήσει από τη Δευτέρα κάτω από το όριο του 7% – κάτι που είναι συμβολικό, καθώς είναι το επίπεδο πάνω από το οποίο οι χώρες φαινόταν ότι χρειάζονται προγράμματα στήριξης στις αρχές της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.
Ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έχει αυξηθεί 7% τον Νοέμβριο, με οδηγό τα κέρδη των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank. 

Στουρνάρας (ΤτΕ): Ελπίζω να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ 

Όλα είναι έτοιμα για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα. 
"Ελπίζω να έχουμε 'λευκό καπνό' στο προσεχές Eurogroup για την Ελλάδα". 
Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους, πρόσθεσε.
Ο ίδιος όμως επισήμανε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση του βάρους του ελληνικού χρέους. 
"Το συντομότερο, το καλύτερο", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις στο μέτωπο των προβληματικών δανείων, ειδικά στα τελευταία δύο τρίμηνα.
Αναφορικά με το ιταλικό δημοψήφισμα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα του.
Στόχος της ΕΚΤ είναι να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών. 
Γι' αυτό το λόγο ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε υποστηρικτικός στο να παραμείνει διευκολυντική η νομισματική πολιτική προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πληθωρισμού. 
Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο στο να επιτευχθούν οι στόχοι, όμως. 
Το πιο σημαντικό πρόβλημα τώρα είναι η χαμηλή ανάπτυξη.

Φραγκιαδάκης (Εθνική): Θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE

Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ένας από τους σημαντικούς καταλύτες που θα βοηθήσουν στην αντιστροφή, προς το θετικότερο, του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα.
Αυτό ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι ένας εκ των οδηγών της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι η μείωση του risk premium για τη χώρα.
Σύμφωνα με τον Φραγκιαδάκη, η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί.
Τον επόμενο χρόνο (σ.σ. 2017) θα δούμε ισχυρή ανάκαμψη, η οποία μετά από επτά χρόνια ύφεσης, διαθέτει τις δυνάμεις για να επιβεβαιώσει τις μέσες εκτιμήσεις για ανάπτυξη 2,6%-2,7%.
Σε ερώτηση για τους καταλύτες της ανάκαμψης, ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε ότι είναι σημαντικό για τα σχέδια των τραπεζών, να μειωθεί ο κίνδυνος της χώρας που ενσωματώνεται στα ελληνικά assets.
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE είναι ένα μήνυμα στην αγορά ότι η χώρα κάνει βήματα για την αποκατάσταση της πρόσβασής της στις αγορές, εξέλιξη που θα βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα.

Χατζηνικολάου (Πειραιώς): Μόνο με ανάκαμψη της οικονομίας θα λυθεί το πρόβλημα των NPLs

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί την προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες το πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, μιλώντας στο αφιέρωμα του Bloomberg για την Ελλάδα.
«Είτε μας αρέσει είτε όχι, μπορούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση των NPLs με όλα τα καινοτόμα μέτρα που μπορεί να υπάρχουν, ωστόσο εάν η ελληνική οικονομία δεν αποδώσει, τότε δεν θα μας επιτρέψει να πάμε μακριά», προειδοποίησε ο κ. Χατζηνικολάου.
«Και αυτό διότι ο ρυθμός δημιουργίας μη εξυπηρετούμενων δανείων θα συνεχίσει να είναι μεγαλύτερος απ' αυτόν της αντιμετώπισης του προβλήματος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο κ.Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι η εκλογή Trump στην προεδρία των ΗΠΑ μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να δοθεί ώθηση τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ελληνική οικονομία.
«Εάν το θετικό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ με την εκλογή του νέου προέδρου αντανακλά την πραγματικότητα, πιστεύω πως η παγκόσμια οικονομία θα αισθανθεί τις θετικές της επιδράσεις και ότι ακόμα και η Ελλάδα θα ωφεληθεί» είπε ο κ.Χατζηνικολάου.

Μίχαλος: Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι πρόωρες εκλογές

Tο τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στο Bloomberg, τονίζοντας ότι θα μια τέτοια εξέλιξη θα επαναφέρει στη χώρα την αστάθεια.
Σε ερώτηση για το πως είναι το κλίμα στην Ελλάδα, ο κ. Μίχαλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες, ωστόσο εκτίμησε ότι το 2017 ο ρυθμός ανάπτυξης, έπειται από επτά χρόνια ύφεσης θα είναι στο 2,5%.
Βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης, ειδικά στον κλάδο των υπηρεσιών, ενώ ο τουρισμός διανύει ένα ακόμη καλό έτος, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι είναι προς όφελος της χώρας να ολοκληρώνονται οι πολιτικοί κύκλοι.
Χρειαζόμαστε συναίνεση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε στη χώρα είναι πρόωρες εκλογές. Θα φέρουν αστάθεια, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αυτό είναι το μήνυμα απ' την επιχειρηματική κοινότητα που πρέπει να περάσει στο πολιτικό σύστημα, πρόσθεσε.
Αναφορικά με τις διαφορές που χωρίζουν τους πιστωτές και την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι διαφωνούν για τις ομαδικές απολύσεις (σ.σ. 10% ανά μήνα), ζήτημα για το οποίο δεν αφορά το μεγάλο μέρος του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.
Αναφορικά με τις εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι τα μηνύματα είναι ανησυχητικά.
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συνεχής λιτότητα δεν δίνει λύσεις πάντα, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης