Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναστασόπουλος (πρόεδρος Ελ/Αμ Επιμ.): Διαφαίνονται σημάδια προοπτικής ανάταξης της οικονομίας

Αναστασόπουλος (πρόεδρος Ελ/Αμ Επιμ.): Διαφαίνονται σημάδια προοπτικής ανάταξης της οικονομίας
«Οι ραγδαίες εξελίξεις στη ψηφιακή οικονομία και την τεχνολογία εκτιμάται ότι θα ανατρέψουν τα σημερινά δεδομένα»
Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος τους Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.
Κατά την διάρκεια του εναρκτήριου χαιρετισμού του από το 27ο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ο κ.Αναστασόπουλος τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου και την αναδιάρθρωση του χρέους βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, για μια ακόμη φορά.
«Οι ραγδαίες εξελίξεις στη ψηφιακή οικονομία και την τεχνολογία εκτιμάται ότι θα ανατρέψουν τα σημερινά δεδομένα και θα επηρεάσουν βαθιά την παγκόσμια κοινότητα.
Η έγκαιρη κατανόηση της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται και η προσαρμογή σε αυτή μπορεί να αποτελέσει την ιδανική ευκαιρία για την Ελλάδα να ξεπεράσει τις ατέλειες του διοικητικού μηχανισμού και της περιοριστικής νομοθεσίας και παραλείποντας τα βήματα που θα αντιμετώπιζαν ξεπερασμένα ζητήματα να προετοιμαστεί για τις αυριανές προκλήσεις.
Αυτή τη στιγμή διαφαίνονται σημάδια προοπτικής ανάταξης της οικονομίας, χωρίς όμως να έχουν ακόμη ξεπεραστεί οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:
«Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου δείχνουν δημοσιονομική εξισορρόπηση και προοπτική ανάπτυξης.
Αυτά τα αποτελέσματα όμως επετεύχθησαν στις πλάτες της πραγματικής οικονομίας που βρίσκεται σε αδιέξοδο από τη συνεχιζόμενη ύφεση, την έλλειψη ρευστότητας, τη συσσώρευση χρεών, την αποεπένδυση και την υπερφορολόγηση».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έθεσε το εξής ερώτημα:
«Κατανοούμε την αναγκαιότητα, κρισιμότητα και προτεραιότητα υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα για προσέλκυση επενδύσεων και αύξηση της επιχειρηματικότητας, ή συνεχίζουμε τον κατήφορο με νέα υφεσιακά μέτρα, λιτότητα και φτώχεια;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης