Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της αξιολόγησης και της ένταξης στο QE για την Ελλάδα

Coeure (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της αξιολόγησης και της ένταξης στο QE για την Ελλάδα
«Η απόφαση θα παρθεί από την ΕΚΤ βάσει της αξιολόγησης, αλλά και μετά την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους»
Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) για την Ελλάδα δεν έχει σχέση με την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, επισήμανε ο Benoit Coeure, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Η απόφαση θα παρθεί από την ΕΚΤ βάσει της αξιολόγησης, αλλά και μετά την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.
Έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας και θέλουμε να είμαστε σίγουροι για τη βιωσιμότητα», σημείωσε.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι είναι προς το συμφέρον της Αθήνας να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερο η διαπραγμάτευση, καθώς «ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία».
Επίσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο τραπεζίτης τόνισε πως το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 θα πρέπει να παραμείνει στο 3,5%, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι πλήρως διασφαλισμένη σήμερα.
Σε ό,τι αφορά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τόνισε πως θα γίνει η αξιολόγηση της προόδου της χώρας μας και σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, έχουμε μερικές ημέρες ή εβδομάδες για να καταλήξουμε.
«Δεν ανησυχώ εφόσον υπάρχει η δέσμευση όλων των πλευρών να προχωρήσουμε», σχολίασε, παραδεχόμενος όμως πως ΔΝΤ και ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν διαφορετικές αφετηρίες σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, αν και όλοι επιθυμούν τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.
Επίσης, έθεσε ως στόχο για την Ελλάδα τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης