Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure: Η ΕΚΤ θέλει μία αξιόπιστη λύση για το ελληνικό χρέος - Πεπεισμένος για συμφωνία στο Eurogroup (22/5)

tags :
Coeure: Η ΕΚΤ θέλει μία αξιόπιστη λύση για το ελληνικό χρέος - Πεπεισμένος για συμφωνία στο Eurogroup (22/5)
«Πρέπει τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να είναι αξιόπιστα κι επαρκώς φιλόδοξα προκειμένου να μπορέσουμε να καθησυχάσουμε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»
Μία «αξιόπιστη» συμφωνία για την Ελλάδα επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε η χώρα να επιστρέψει στις χρηματαγορές, τόνισε ο Benoit Coeure της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.
«Πρέπει τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να είναι αξιόπιστα κι επαρκώς φιλόδοξα προκειμένου να μπορέσουμε να καθησυχάσουμε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Μπάρι.
Εξέφρασε επιπλέον την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε συμφωνία προς αυτήν την κατεύθυνση στην συνεδρίαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου.
«Βρισκόμαστε σε μια φάση επιτάχυνσης των συζητήσεων, με μια σταθερή συλλογική πρόθεση να καταλήξουμε σε συμφωνία την 22α Μαΐου κι αυτό μου φαίνεται πιθανό» τόνισε ο Coeure.
Ωστόσο σε αυτή τη διαπραγμάτευση «η ανησυχία της ΕΚΤ είναι η συμφωνία να είναι αξιόπιστη, να συμβάλει στο να αρθούν οι αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους όχι μόνο από πολιτική άποψη αλλά και σε σχέση με τις χρηματαγορές» σημείωσε.
Υπ’ αυτήν την προϋπόθεση η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να ξαναβρεί την «κανονική λειτουργία της οικονομίας της» και μια «επιστροφή στις αγορές, το οποίο ελπίζουμε να είναι δυνατό πριν από τα μέσα του 2018» εξήγησε το στέλεχος της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης