Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure (ΕΚΤ): Οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται AGRs - Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με το ΔΝΤ

Coeure (ΕΚΤ): Οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται AGRs - Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με το ΔΝΤ
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στη σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες
Η επάρκεια ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ήταν μεταξύ των ελληνικών θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή (15/9/2017) συνεδρίαση του Eurogroup.
«Η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος παρουσιάζει σημαντική βελτίωση» επεσήμανε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, το μέλος της ΕΚΤ Benoit Coeure, ενώ συμπλήρωσε ότι «η χρήση του μηχανισμού ELA από τις ελληνικές τράπεζες μειώνεται σημαντικά».
«Οι τράπεζες κάνουν προσπάθεια για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους για τη μείωση των NPLs» είπε.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ σχετικά με τα AQRs των ελληνικών τραπεζών τονίζοντας «είναι ξεκάθαρο ότι ο SSM δεν θεωρεί ότι χρειάζεται οι ελληνικές τράπεζες να πραγματοποιήσουν AQRs».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με το ΔΝΤ για να εντοπίσουμε που πηγάζουν οι ανησυχίες του για τις ελληνικές τράπεζες».

Ο ίδιος έκανε λόγο και για σταδιακή επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές
τράπεζες.
Παράλληλα, ο Coeure δήλωσε πως διαπιστώθηκε ότι η αποκλιμάκωση των ελληνικών spreads έχει ανακοπεί.
Τέλος, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, τονίζοντας ότι εκφράστηκαν ανησυχίες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στο ζήτημα της εκδίκασης της εν λόγω υπόθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης