Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά τη λήξη των μνημονίων το 2018

Dijsselbloem: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά τη λήξη των μνημονίων το 2018
«Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε εφαρμόσει προγράμματα εποπτείας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης», σημειώνει ο πρόεδρος του Eurogroup
Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen  Dijsselbloem, λέγοντας πως το καθεστώς της επιτροπείας δεν θα ολοκληρωθεί με τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε λήγει το τρίτο μνημόνιο τονίζει ο Ολλανδός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο» ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα τη Δευτέρα (25/9).
«Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε εφαρμόσει προγράμματα εποπτείας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης όπως έγινε σε Ιρλανδία, Ισπανία και Κύπρο.
Θα έχουμε πρόγραμμα εποπτείας και στην Ελλάδα,  αφού υπάρχουν δάνεια σε εκκρεμότητα τα οποία έχουν μακρά περίοδο αποπληρωμής» διευκρινίζει ο Dijsselbloem.
Όσον αφορά στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνει ότι ισχύουν όσα αποφασίστηκαν τον Μάιο 2017 και θα εξεταστεί αυτή η δυνατότητα στο τέλος του προγράμματος, εφόσον είναι αναγκαίο και η χώρα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει την ανάγκη να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα είναι απολύτως προετοιμασμένη, πως η οικονομία της έχει εισέλθει σε ανοδική πορεία και ότι έχουμε εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στη χώρα.
Αναγνωρίζει ότι η ελληνική οικονομία «πηγαίνει καλύτερα», αλλά προσθέτει ότι «προέχει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά τον Αύγουστο του 2018».
Εξάλλου, όπως υποστηρίζει η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια αποτελεί κοινό στόχο τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των Ευρωπαίων εταίρων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης