Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΒΕΑ: Νέο πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας

ΕΒΕΑ: Νέο πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας
Δημιουργείται πληροφοριακό σύστημα που θα αξιοποιεί τη Βάση Δεδομένων του ΕΒΕΑ για τη χωρική ανάλυση της επιχειρηματικότητας
Πληροφοριακό σύστημα για την αξιοποίηση των στοιχείων που συλλέγει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών δημιουργείται, με σκοπό την ανάλυση της επιχειρηματικότητας.
Η πράξη «Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για τη χωρική ανάλυση της επιχειρηματικότητας» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με βάση απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος που θα αξιοποιεί τη Βάση Δεδομένων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και έχει σκοπό την ανάλυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που αφορά το ΕΒΕΑ για την υποστήριξη των αποφάσεων σχετικά με την επιχειρηματικότητα.
Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται και η παροχή παρεπόμενων υπηρεσιών, όπως: εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού του ΕΒΕΑ, δράσεις δημοσιότητας, κ.λπ.

Το σύστημα αποτελείται από τρία επιμέρους υποσυστήματα:

Α. Γεωπληροφοριακό Σύστημα (ΥΣ1): Το Γεωπληροφοριακό Σύστημα, θα αξιοποιήσει τα δεδομένα των επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ και θα επιτρέπει την πολυεπίπεδη χωρική επεξεργασία των δεδομένων καθώς και την αποτελεσματική αναπαράστασή τους μέσω διαδραστικών χαρτών.

Β. Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (ΥΣ2): Το Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας θα είναι σε θέση να παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να προσπελάσουν μεγάλους όγκους δεδομένων σχετικά με τις επιχειρήσεις ώστε να λάβουν αξιόπιστη πληροφορία, η οποία θα τους βοηθήσει στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Γ. Εφαρμογές για Κινητές Συσκευές (ΥΣ3): Η εφαρμογή για κινητές συσκευές θα προσφέρει υπηρεσίες βασισμένες στη θέση του χρήστη (location based services).

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 800.640 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 %.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δέκα μήνες.
Η προκήρυξη και το πλήρες κείμενο της διακήρυξης καταχωρήθηκαν στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) ενώ καταχωρήθηκε και στη διαδικτυακή πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. http://www.promitheus.gov.gr, όπου η σχετική ηλεκτρονική διαδικασία σύναψης σύμβασης στην πλατφόρμα ΕΣΗΔΗΣ έλαβε Συστημικό Αύξοντα Αριθμό 103603
Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 29/1/2021 και ώρα 15:00.
Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης