Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης (υπ. Εργασίας): Φοβήθηκαν να υπογράψουν την απόφαση για τις προσωρινές συντάξεις – Την υπέγραψα εγώ και η γενική γραμματέας

Χατζηδάκης (υπ. Εργασίας): Φοβήθηκαν να υπογράψουν την απόφαση για τις προσωρινές συντάξεις – Την υπέγραψα εγώ και η γενική γραμματέας

Η αποκάλυψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος τόνισε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να εγκρίνονται περίπου 35.000 εκκρεμείες συντάξεις ανά μήνα

Σχετικά Άρθρα
Πάνω από 8.000 δικαιούχοι είχαν κάνει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2021 αίτηση στην πλατφόρμα για την Ψηφιακή Αίτηση Χορήγησης Προκαταβολής Σύνταξης, που άνοιξε το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.
Ο υπουργός εξήγησε ότι ο λόγος που μπήκε προθεσμία υποβολής αιτήσεων ως τις 31 Μαρτίου, είναι για να προλάβουν οι υπηρεσίες του υπουργείου να εκδώσουν τις συντάξεις μέχρι το Πάσχα.
Σημείωσε ότι η πλατφόρμα αυτή δεν αφορά μόνο όσους περιμένουν χρόνια τη σύνταξή τους, αλλά και όσους έχουν καταθέσει το αίτημα τους πρόσφατα ενώ υπάρχουν ρυθμίσεις και για όσους έχουν αποβιώσει.

Η αποκάλυψη

Ο υπουργός μάλιστα αποκάλυψε ότι την απόφαση για τη χορήγηση της προσωρινής σύνταξης την υπέγραψαν μόνο ο ίδιος και η γενική γραμματέας του υπουργείου.
Όπως δήλωσε, τα υπόλοιπα στελέχη του υπουργείου αρνήθηκαν να την υπογράψουν για να μη χρειαστεί να λογοδοτήσουν, καθώς φοβήθηκαν μήπως και τους ζητηθούν ευθύνες.
«Δεν αντέχω να μην το πω, το κρατάω τόσες μέρες μέσα μου» είπε ο κ. Χατζηδάκης
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αν δείτε την υπουργική απόφαση την έχω υπογράψει εγώ και η γενική γραμματέας του υπουργείου.
Δεν την υπέγραψε κανένας από την ιεραρχία του υπουργείου, διότι θεωρούν ότι θα μας φύγει κανένας πόντος και θα φύγουν από τις αρχές του ασφαλιστικού συστήματος.
Ότι “πώς δίνεις έτσι συντάξεις”».

Εκκρεμείς συντάξεις

Και κατέληξε: «Υπάρχουν αυτοί που λένε γιατί δεν δίνουμε συντάξεις σ’ αυτούς που χρωστάνε και πάνω από 20.000 (σ.σ. στο κράτος), αλλά από την άλλη εγώ ξέρω ότι κι αυτά που δίνω τα υπογράφω μόνος μου.
Δεν το έχω πει καθόλου αυτό μέχρι τώρα».
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι για να βγουν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να εγκρίνονται περίπου 35.000 ανά μήνα
Σύμφωνα με τον υπουργό όμως, ο ΕΦΚΑ δεν έχει εκτεταμένο δίκτυο υπολογιστών και δεν έχουν καν όλοι οι υπάλληλοι ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης