Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021
Η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται, κατά πληροφορίες, να ανοίξει μετά το Πάσχα, γύρω στις 10 Μαΐου

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την υποβολή των φετινών (2021) φορολογικών δηλώσεων.
Η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται, κατά πληροφορίες, να ανοίξει μετά το Πάσχα, γύρω στις 10 Μαΐου, ενώ υπάρχουν σενάρια που θέλουν να παραμένει ανοιχτή μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Η προθεσμία της 30ης Ιουνίου που ορίζει ο νόμος για την υποβολή των δηλώσεων φαίνεται και για φέτος να πηγαίνει για το τέλος Ιούλιου.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι παρέμεινε ανοιχτή και τον Αύγουστο και οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν θεωρούνταν εμπρόθεσμες.
Αν οριστικοποιηθεί αυτό, 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα έχουν τρεισήμισι μήνες προθεσμία φέτος για να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2020.
Όσοι υποβάλουν τη δήλωση έως και την 31η Ιουλίου θα μπορούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος σε έως οκτώ δόσεις, από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο του 2022.
Εκείνοι που θα επιλέξουν να υποβάλουν τη δήλωση μέσα στον Αύγουστο θα έχουν στη διάθεσή τους επτά δόσεις, για να καταβάλουν τον φόρο, αλλά η πρώτη θα είναι διπλή. Δηλαδή θα υποχρεωθούν να καταβάλουν ταυτόχρονα, έως την 31η Αυγούστου, τη δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις δεν επηρεάζονται και η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης θα είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου

Επιστροφές για φέτος θα έχουν όσοι θα έχουν όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%, ενώ οι συνολικές οφειλές προς την εφορία ανέρχονται σε 109,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, επιστροφή φόρου άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι θα προκύψει, αφού ολοκληρωθεί η υποβολή στην ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις λόγω των ανατροπών που προκάλεσε στα εισοδήματα η πανδημία του κορωνοϊού.
Τα εκκαθαριστικά εκτιμάται ότι θα είναι μηδενικά για το 40% των φορολογουμένων, ενώ για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους θα «γράφουν» επιστροφή φόρου εισοδήματος.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης